Πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ

Πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοΐού στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνθρωπος που διαγνώστηκε με τον νέο κορονοϊό είχε ταξιδέψει προσφάτως στην Κίνα. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 30 ετών, ο οποίος δεν είχε επισκεφθεί μεν καμία από τις αγορές στην πόλη Ουχάν, απ’ όπου προήλθαν τα περισσότερα κρούσματα, αλλά προσβλήθηκε από τον ιό λόγω της παρουσίας του στην πόλη.

Ο άνδρας έφθασε στο αεροδρόμιο του Σιάτλ τη 15η Ιανουαρίου με πτήση με ανταπόκριση από την Ουχάν. Δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα κατά την άφιξή του, όμως επικοινώνησε ο ίδιος με τις υπηρεσίες υγείας την Κυριακή μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων. Ένα δείγμα που εστάλη στο CDC επέτρεψε χθες την επιβεβαίωση ότι είχε μολυνθεί από τον νέο ιό, περιέγραψε ο Σκοτ Λιντκουίστ, επιδημιολόγος της πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Η επιδημία ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, ενώ κρούσματα έχουν καταγραφεί τόσο σε μεγαλουπόλεις της εν λόγω χώρας (Πεκίνο και Σαγκάη), αλλά και σε χώρες της ανατολικής Ασίας, όπως η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη και η Ιαπωνία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter