Πρώτο Θέμα – Μαρέβα Μητσοτάκη: Εκατομμύρια από την ίδια offshore, στο Documento που κυκλοφορεί – Mαζί το Docville, το HOT DOC και το μοναδικό βιβλίο «Λαμόγια στο χακί»

Πρώτο Θέμα – Μαρέβα Μητσοτάκη: Εκατομμύρια από την ίδια offshore, στο Documento που κυκλοφορεί – Mαζί το Docville, το HOT DOC και το μοναδικό βιβλίο «Λαμόγια στο χακί»

-Αποκάλυψη: Πρώτο Θέμα – Μαρέβα Μητσοτάκη: Εκατομμύρια από την ίδια offshore. Ποιός είναι ο σκοτεινός, κοινός χρηματοδότης, που συνδέει την εταιρεία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Πρώτο Θέμα.

-Το όργιο των γαλάζιων ρουσφετιών στον ΟΑΣΘ. Τα ντοκουμέντα της ντροπής δια χειρός της Έλενας Ράπτη και του Θόδωρου Καράογλου.

-Έρευνα για την ευθανασία: «Βαρέθηκα να είμαι ένα σκεπτόμενο φυτό». Η Κική Τσακίρη, η οποία πάσχει από την ίδια ασθένεια με τον Στίβεν Χόκινγκ, εξηγεί γιατί συμφωνεί με τη νομιμοποίηση της ενεργητικής ευθανασίας.

-Απλή αναλογική. Debate ανάμεσα στον Νότη Μηταράκη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τον Κώστα Μορφίδη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

-Δημήτρης Βίτσας: «Δεν συμφέρει την Τουρκία να ανοίξει μέτωπο προς τα δυτικά». Αποκλειστική συνέντευξη με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

-Ταγίπ Ερντογάν. Γιατί ο «σουλτάνος» προκήρυξε πρόωρες εκλογές. Οι διπλές κάλπες και η συμμαχία του με τους σκληρούς εθνικιστές.

-Τι απέγινε η… ιστορική κυβέρνηση του Καστελόριζου. Πού βρίσκονται σήμερα ο Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του.

-Γιάννης Πρετεντέρης by Ι.Σ.Καριώτης. Ο γάιδαρος του και πετάει και τραγουδάει.

-Κλέων Γρηγοριάδης: «Καμαρώνω όταν με σταματάνε και μου λένε “ χαθήκατε”.

Το ΗΟΤDOC

Τα λόμπι διαφεντεύουν την Ευρώπη, στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Με ένα αφιέρωμα στους πραγματικούς κυβερνήτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους λομπίστες του χρηματοπιστωτικού τομέα και των πολυεθνικών, κυκλοφορεί το HOTDOC.

Μια ενδελεχής παρουσίαση του μηχανισμού που έχουν αναπτύξει οι ομάδες συμφερόντων καθώς και των ιδιαίτερων σχέσεων που έχουν δομήσει με τους Επιτρόπους αλλά και τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών.

Πώς επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων προς όφελος των συμφερόντων που εκπροσωπούν.

Με ποιο τρόπο φέρνουν στα μέτρα τους τα νομοθετήματα της ΕΕ.

Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα για τον τραπεζικό τομέα, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τα φάρμακα, τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αποδεικνύεται η απόλυτη δύναμη της σκιώδους διακυβέρνησης που ασκούν.

Και ακόμα, το φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας».

Ποιοι Επίτροποι επιβραβεύθηκαν από τις πολυεθνικές για τη θητεία τους στην Κομισιόν.

To Docville

Αντί δεσπότης έγινε Φλωρινιώτης, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης μιλάει στην Εμυ Ντούρου για τα πάντα. Από τα πρώτα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Φλώρινα μέχρι τις ενδυματολογικές του επιλογές αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “Άμα δεν φοράω αυτά τα ρούχα δεν θα έχω ενέργεια”.

Πρωταγωνιστής στον «Γλάρο» του Τσέχωφ για το Θέατρο Τέχνης και μέλος του νέου πολιτικού κόμματος Diem 25 o Κλέωνας Γρηγοριάδης ξέρει τι θα επιλέξει ανάμεσα στα δύο, αν χρειαστεί. Το σκεπτικό της απόφασης του στη συνέντευξη στη Στέλλα Χαραμή.

Με αφορμή την έξοδο στις αίθουσες του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη «Κωστής Παπαγιώργης, ο Πιο Γλυκός Μισάνθρωπος» ζητήσαμε από πέντε φίλους του σημαντικού Έλληνα διανοητή να μας εκμυστηρευτούν κάποια δική τους ιστορία γύρω από εκείνον. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Η ομάδα Lotus Eaters ανεβάζει τη διαδραστική παράσταση «Resetting homeland» στη Θεσσαλονίκη και η Μαρίνα Αγγελάκη μας περιγράφει τις βασικότερες λεπτομέρειες.

Το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου μικρά βιβλιοπωλεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους με παιχνίδια, συζητήσεις και εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Από τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Τρούμαν έως τις μέρες μας ο ανδριάντας του Αμερικανού προέδρου δεν ευτύχησε στην Αθήνα. Με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο ο Παναγιώτης Φρούντζος συζητάει με τον βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ Νίκο Μανιό για το πολύπαθο άγαλμα.

Οι εκδόσεις Μετρονόμος διοργανώνουν αφιέρωμα στον Δημήτρη Χριστοδούλου και η Έμυ Ντούρου αδράττει την καλή ευκαιρία για το ρεπορτάζ που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε ξανά το έργο του.

Τα στοιχειωμένα σπίτια αποτελούν διαχρονικά το κατεξοχήν σκηνικό τρόμου στον κινηματογράφο και με την ευκαιρία της εξόδου στις αίθουσες του νέου «Amityville» ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης μας ξεναγεί στις πιο τρομακτικές κατοικίες της μεγάλης οθόνης.

To Παρίσι δεν είναι μια ξένη πόλη, μας επισημαίνει η Αιμιλία Ιωαννίδου Διδάκτωρ Νομικής, εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon-Assas, για τις ανάγκες της στήλης «Ζώντας σε ξένη πόλη» και υπερθεματίζει λέγοντας «αυτό το συνειδητοποιείς με το που πρωτοφτάνεις”.

Οι αιωρούμενοι κύριοι του βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ είναι μια σπουδή πάνω στην έννοια του πραγματικού και μια προσπάθεια να δημιουργήσει έναν κόσμο φανταστικό και μυστηριώδη που κρύβεται πίσω από τα πιο συνηθισμένα πράγματα. Στην παρουσίαση της εικαστικού Κατερίνας Μαγείρου εντοπίζονται τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Το Our Festival ενώνει ανθρώπους από όλο το φάσμα των τεχνών στο φεστιβάλ Ρεματιάς, ένα φεστιβάλ ελεύθερης έκφρασης ανοιχτό σε κάθε επαγγελματία καλλιτέχνη ή ομάδα που λειτουργεί συλλογικά και με πνεύμα αλληλεγγύης. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Εκλεκτή μπουγάτσα Ιωαννίνων. Η ιστορία πίσω από το καλύτερο μπουγατσάδικο της Ηπείρου, εάν όχι της Ελλάδας, με την Αφροδίτη Ερμίδη να έχει τις γευστικές λεπτομέρειες.

Μαζί το μοναδικό βιβλίο «Λαμόγια στο χακί», του Διονύση Ελευθεράτου

Πενήντα ένα χρόνια από τη χούντα των συνταγματαρχών και το Documento, προσφέρει την Κυριακή 22 Απριλίου, σε περιορισμένο τιράζ, ένα μοναδικό βιβλίο, το «Λαμόγια στο χακί» του Διονύση Ελευθεράτου.

Το βιβλίο καταρρίπτει το μύθο του οικονομικού θαύματος της χούντας και αποδομεί πλήρως την οικονομική, εισοδηματική και κοινωνική πολιτική της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Mια διεισδυτική ματιά στα οικονομικά της μαύρης επταετίας, μέσα από στοιχεία και την ανάδειξη σκανδάλων όλων των ειδών. Τα ιλιγγιώδη θαλασσοδάνεια και πώς φτιάχτηκαν τα “τζάκια” και η οικονομική ελίτ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter