Πρώτο θέμα στην Κύπρο η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Πρώτο θέμα στην Κύπρο η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Ευρεία κάλυψη της συνάντησης του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τα αποψινά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών της Κύπρου.

Το ΡΙΚ ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας τόνισε στον Ταγίπ Ερντογάν την ανάγκη να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που θα καθιστά την επανενωμένη, ομόσπονδη Κύπρο, μια κανονική χώρα της περιοχής και μια κανονική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ανταπόκριση από την Άγκυρα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, σημειώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό «πρέπει να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος και ανακοίνωσε πως θα λάβουν χώρα προπαρασκευαστικές επαφές για τις εγγυήσεις όπως και ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ALFA, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κoμιστής συγκεκριμένων θέσεων και μηνυμάτων της Λευκωσίας προς τον Τούρκο Πρόεδρο, οι οποίες «εστιάζονται κυρίως στην ανάγκη άμεσης επανέναρξης των συνομιλιών με σημείο εκκίνησης το πλαίσιο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, όπως διαμορφώθηκε στη διαπραγμάτευση του Κραν Μοντανά». Επίσης, στο ρεπορτάζ έγινε αναφορά στην επικήρυξη από την Τουρκία των 8 στρατιωτικών, που έλαβαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

«Ερντογάν σε Τσίπρα: Θέλουμε ισοτιμία Τούρκων στην Κύπρο», ήταν ο τίτλος στο ρεπορτάζ του Sigma .

Τέλος, ο τηλεοπτικός σταθμός OMEGA ανέδειξε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού: «Τόνισα στον Ερντογάν την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter