Πρωτοβουλία – ορόσημο από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τα Ψυχιατρεία

Πρωτοβουλία – ορόσημο από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τα Ψυχιατρεία

Για πρώτη φορά μετά από παραγγελία της κ. Δημητρίου η Δικαιοσύνη θα κάνει επανέλεγχο σε δικαστικές αποφάσεις με βάση τις οποίες 130 συνάνθρωποι μας, ψυχικώς πάσχοντες, που κρίθηκαν με έλλειψη καταλογισμού παραμένουν για χρόνια στα δημόσια ψυχιατρεία .

Δύο εισαγγελείς θα περάσουν από “κόσκινο” τις υποθέσεις αυτές προκειμένου να διερευνηθεί αν πράγματι οι άνθρωποι αυτοί ορθώς μένουν για ολόκληρα χρόνια μέσα στα ψυχιατρικά ιδρύματα ή αν πλέον πληρούν τις προϋποθέσεις για να βγουν.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όρισε δύο εισαγγελείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν δημόσια ψυχιατρικά καταστήματα, προκειμένου να αναλάβουν να μελετήσουν λεπτομερώς τους φακέλους των μακροχρόνια ψυχικά ασθενών που βρίσκονται στα ψυχιατρεία με δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν ως μη έχοντες καταλογισμό.

Πρόκειται για 55 άτομα στο δημόσιο Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης και 75 στα ψυχιατρικά καταστήματα της Αθήνας, Δαφνί και Δρομοκαϊτειο, οι οποίοι πριν από πολλά χρόνια ,ακόμα και πριν από δεκαετίες, κρίθηκαν ως μη έχοντες καταλογισμό, αλλά έκτοτε ουδέποτε επανελέχθηκαν οι δικαστικές αποφάσεις.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζήτησαν ήδη τους φακέλους των ανθρώπων αυτών, προκειμένου να τους μελετήσουν και να δουν αν σωστά μένουν για χρόνια μέσα ή αν η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί και πρέπει να γυρίσουν από τα αζήτητα των ψυχιατρείων πίσω στην κοινωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter