Πρωτοβουλία Σπίρτζη για την άμεση λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Κερατέα

Πρωτοβουλία Σπίρτζη για την άμεση λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Κερατέα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας, μέσω συλλογής υπογραφών, με στόχο τη λειτουργία του μοναδικού Δημόσιου Κέντρου Υγείας, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Ανατολική Αττική.

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι είναι εκτός κάθε λογικής η μη εκκίνηση της λειτουργίας ενός Κέντρου το οποίο είναι ολοκληρωμένο, Δημόσιο και δωρεάν.

Ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες και τους φορείς, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, να συμμετάσχουν στην προσπάθειά του, υπογράφοντας ψήφισμα για την επαναλειτουργία του Κέντρου “Κ. Πρίφτης”.

Το κάλεσμα του Χρήστου Σπίρτζη:

«Αγαπητοί Συμπολίτες, της Ανατολικής Αττικής και ιδιαίτερα της Λαυρεωτικής,

έχω την υποχρέωση απέναντι σας, να αναλάβω την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, για την άμεση λειτουργία του μοναδικού, στην Ανατολική Αττική, Δημόσιου Κέντρου Υγείας, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας Κ. Πρίφτης.

Μια πραγματική ανάγκη και μια διεκδίκηση δεκαετιών των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και της Λαυρεωτικής, που ξεκίνησε το 2006, με τη δωρεά του κ. Πρίφτη για την υλοποίηση του κτιρίου, με βασικό όρο την λειτουργία του ως Κέντρου Υγείας, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, καθώς κατασκευάστηκε με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι την δραματική κατάσταση των συμπολιτών μας και των οικογενειών τους, που έχουν την ανάγκη να επανέλθουν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα ή άλλη σοβαρή αιτία μακράς θεραπείας και την ανυπαρξία μιας τέτοιας δομής Δημόσιας Υγείας, στην περιοχή μας, στην Ανατολική Αττική.

Είναι πραγματικά έξω από κάθε λογική να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, δημόσιο και δωρεάν Κέντρο Αποκατάστασης, μετά από χρόνια διεκδικήσεων και προσπαθειών ανθρώπων από όλο το πολιτικό φάσμα, που αγαπούν την περιοχή μας και τους κατοίκους της, να έχουν κατασκευασθεί οι πλήρεις κτιριακές εγκαταστάσεις, γι΄ αυτή την πραγματική ανάγκη, να έχουν ξεκινήσει 6 Ιατρεία, να έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις για την λειτουργία του, να έχει προβλεφθεί το προσωπικό από την 1η υγειονομική περιφέρεια Αττικής, η χρηματοδότηση του εξοπλισμού από το ΠΔΕ του 2010 από την ΑΕΜΥ, να έχουν προχωρήσει γενικώς όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και εδώ και δέκα μήνες να μην ξεκινά η λειτουργία του. Αντιθέτως, έκλεισαν αναιτιολόγητα ακόμη και τα 6 πλήρως λειτουργούντα ιατρεία, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, μέσα στην κρίση του Κορωνοϊού.

Η λειτουργία του Κέντρου αυτού εξασφαλίζει την ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ τους προσερχόμενους πολίτες παροχή όλων των απαραίτητων, ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών στον πάσχοντα πολίτη που χρήζει αποκατάστασης.

Δυστυχώς κάποιοι κινούνται στη λογική ότι η Ανατολική Αττική συνεχίζει να είναι η πίσω αυλή της Αθήνας, ακόμη και στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Κάνω έκκληση σε όλους, ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής τοποθέτησης, σε πολίτες και φορείς, σε όλους τους βουλευτές και σε όλες τις δημοτικές κινήσεις, να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια για την άμεση λειτουργία του μοναδικού, στην Ανατολική Αττική, Δημόσιου Κέντρου Υγείας, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας Κ. Πρίφτης.

Η Ανατολική Αττική χρειάζεται σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης και τη συστράτευση όλων για την επίλυση των χρόνιων συσσωρευμένων προβλημάτων μας…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter