Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
"Δρόμοι ανοιχτοί σε όλους"

Πρωτοβουλίες Πελετίδη για τα τσουχτερά διόδια της Ολυμπίας Οδού - Επιστολή σε δημάρχους

Επιστολή σε δημάρχους των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Ολυμπία Οδός απέστειλε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, προτείνοντας την ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών για τα τσουχτερά διόδια του νέου αυτοκινητόδρομου αλλά και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Με την επιστολή κάνει γνωστή και επισυνάπτει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας στις 9 Σεπτέμβρη 2017, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν:

«Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν βασικοί οδικοί άξονες της περιοχής μας.

Έργα αναγκαία για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Αυτά τα έργα λοιπόν, που θα έπρεπε να αποδίδονται αδάπανα στο λαό, καλείται να τα πληρώσει, μέσω των διοδίων, διπλά και τριπλά.

Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι το κριτήριο για την κατασκευή τους δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Κριτήριο της κατασκευής των οδικών αξόνων είναι με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους αντίστοιχους σχεδιασμούς να εξυπηρετείται η γρήγορη και φτηνή μεταφορά των εμπορευμάτων, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους.

(…) Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν την κατασκευή των δρόμων, πληρώνουν και τη χρήση τους, αφού έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, αλλά τους επεκτείνει. Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων.

(…) Έχουμε πλειάδα δίκαιων αιτημάτων, φορέων και πολιτών που χρησιμοποιούν τακτικά τους οδικούς άξονες και τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων, όπως φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, άνεργοι, ΑμΕΑ.

Στηρίζουμε τα αιτήματά τους.

Επιμένουμε ότι η άμεση κατάργηση όλων των διοδίων αποτελεί ώριμο και δίκαιο αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί τώρα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.