Πρωτοφανείς αθλιότητες από τον Στέλιο Πέτσα για το Documento

Πρωτοφανείς αθλιότητες από τον Στέλιο Πέτσα για το Documento

Έκθετος μετά τις αποκαλύψεις για μοίρασμα κρατικού χρήματος ακόμη και σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες ή σε άλλες που μοιάζουν να δημιουργήθηκαν απλώς για να πάρουν μέρος στο πάρτι που στήθηκε σε βάρος των πολιτών, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού για τον κορονοϊό είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εμφανώς αμήχανος, ο Στέλιος Πέτσας επιχείρησε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, να αμαυρώσει και να συκοφαντήσει με ψεύδη το Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διανομή δημοσίου χρήματος σε απίθανα μέσα ενημέρωσης, ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε την εφημερίδα Documento ως μέσο το οποίο διακινεί fake news, και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ένα έντυπο το οποίο δεν θεωρούσε απειλή τον κορονοϊό, να συμμετέχει στην καμπάνια.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «θα ήθελα εδώ να δούμε ότι πράγματι υπήρξαν πάρα πολλά κριτήρια προκειμένου να γίνει η κατανομή της καμπάνιας στα Μέσα. Ήταν η καμπάνια η οποία αποσκοπούσε στο να διαφυλάξει το κοινό από τη σύγχυση και να μην συμμετέχουν στη καμπάνια Μέσα τα οποία αναπαράγουν και διακινούν fake news. Θα ήθελα λοιπόν να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρχε καμία πολιτική σκοπιμότητα στα Μέσα τα οποία συμμετείχαν σ’ αυτή την καμπάνια. Απόδειξη ότι πολλές εφημερίδες όπως και η Αυγή, η ΕΦΣΥΝ, ο Ριζοσπάστης και άλλα Μέσα τα οποία ασκούν κριτική φυσικά στην κυβέρνηση, συμμετείχαν κανονικά στην καμπάνια. Δεν υπήρχε λοιπόν καμία πολιτική σκοπιμότητα. Αλλά θα ρωτήσω: μπορεί να συμμετέχει σε μία καμπάνια που έχει ως βασικό της σύνθημα το «Μένουμε Σπίτι» μία εφημερίδα ή ένα Μέσο που χαρακτηρίζει αυτό το σλόγκαν ως «Μένουμε Ταπί»; Δεύτερον, μπορεί να συμμετέχει στην ίδια καμπάνια που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την απειλή που δέχεται από τον κορονοϊό ένα μέσο το οποίο χαρακτηρίζει τον κορονοϊό ως ‘’κοροϊδοϊό’’; Είναι προφανές ότι όταν δεν υπάρχει η αντίληψη στο Μέσο αυτό ότι υπάρχει απειλή από τον κορονοϊό, όταν δεν θεωρεί ότι είναι σοβαρό το μήνυμα ‘’Μένουμε Σπίτι’’ ή ‘’Μένουμε Ασφαλείς’’, τότε δεν μπορεί αυτό το Μέσο να συμμετέχει σ’ αυτή την καμπάνια και προκαλεί κατάπληξη το πώς ζητάει εκ των υστέρων για κάποια θέματα που δεν θεωρούσε απειλή, να συμμετάσχει σε μια τέτοια καμπάνια».

Επειδή ο Στέλιος Πέτσας, δηλαδή η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί, προσπαθεί για πολλοστή είναι η αλήθεια φορά να κατασυκοφαντήσει το Documento και τη δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας και των documentonews.gr και koutipandoras.gr, διακινώντας άθλια fake news, καλό είναι να πληροφορηθεί τα εξής ενδιαφέροντα και πραγματικά. Πριν απ’ αυτό όμως είναι αναγκαίο να εξηγήσουμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ο τίτλος «κοροϊδοϊός» τον οποίο επικαλέστηκε σήμερα, δεν αφορούσε την πανδημία και τον ιό, αλλά τη διαχείριση του προβλήματος από την κυβέρνηση η οποία άφησε απροστάτευτο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και διαχειρίστηκε αδιαφανώς δημόσιο χρήμα. Κριτική η οποία όπως αποδεικνύεται ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.

Πάμε όμως στην ουσία:

1.Το Documento υπήρξε η μοναδική εφημερίδα που επί δύο μήνες, καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, διέθετε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοσή του προκειμένου ο κόσμος να ενημερώνεται για τον κορονοϊό.

2.Εγκαινιάσαμε newsletter με αποκλειστικό αντικείμενο την ενημέρωση του κοινού για τον κορονοϊό. Το συγκεκριμένο newsletter διαβάζουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

3.Το Documento κυκλοφορούσε καθ’ όλη της διάρκειας της καραντίνας με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι κατέθεταν τις επιστημονικές απόψεις τους για τον κορονοϊό. Επιστημονικές απόψεις οι οποίες δεν συμφωνούσαν με την άποψη του Στέλιου Πέτσα ο οποίος προέτρεπε πολίτες να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας τους για να πεταχτούν μέχρι την εκκλησία της γειτονιάς τους.

4.Σε δύο από τα φύλλα της εφημερίδας που κυκλοφόρησαν κατά την περίοδο της καραντίνας, εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας περιέγραφαν την κατάσταση που βίωναν με τον κορονοϊό και τους νοσούντες απ’ αυτόν. Λοιμοξιωλόγοι, εντατικολόγοι, πνευμολόγοι και νοσηλευτές απ’ όλα τα νοσοκομεία αναφοράς περιέγραφαν με λεπτομέρειες, συμπτώματα της ασθένειας και κατέθεταν τα συμπεράσματά τους και τους προβληματισμούς για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ενδεικτικά, μπορεί να διαβάσει ο Στέλιος Πέτσας ένα από τα πρώτα αφιερώματά μας στο τεύχος της 30ης Μαρτίου όπου οι ειδικοί μιλούν για «πόλεμο».

5.Υπήρξαμε ένα από τα πρώτα έντυπα που κατέρριψαν με ρεπορτάζ τους μύθους και τα fake news γύρω από τον κορονοϊό. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ συμπεριελήφθη στο φύλλο της εφημερίδας της 22ας Μαρτίου και μπορεί εδώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να το βρει σε ηλεκτρονική μορφή. 

6.Ήδη από τις 4 Μαρτίου, όταν ακόμη η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί ο Στέλιος Πέτσας, καθησύχαζε τον κόσμο και διαδήλωνε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι θωρακισμένο, συμπεριελήφθη στην εφημερίδα ρεπορτάζ με ερωτήσεις και απαντήσεις για τον κορονοϊό. Ίσως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλει να διαβάσει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

7.Στις 22 Μαρτίου η εφημερίδα που κατά τον Στέλιο Πέτσα αναπαράγει fake news και προκαλεί σύγχυση στον κόσμο, το Documento δηλαδή, κυκλοφόρησε με τίτλο «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» και τους εξής υποτίτλους: «Η χώρα και ο πλανήτης αντιμέτωποι με την ασύμμετρη απειλή του κορονοϊού», «Ελπίζουμε στην επιστήμη», «Πειθαρχούμε ατομικά και συλλογικά για την πιστή εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης» κ.ο.κ.

8.Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Πολιορκημένοι από κορονοϊό» στο φύλλο της 22ας Μαρτίου ειδικοί περιγράφουν τον αγώνα δρόμου που γίνεται διεθνώς για την εύρεση εμβολίου και φαρμάκου για τον κορονοϊού. Αν ο Στέλιος Πέτσας είναι ανενημέρωτος μπορεί να διαβάσει και αυτό το ρεπορτάζ.

9.Ενδεικτικά απλώς, διότι αν πράγματι δεν υπήρχε σκοπιμότητα πίσω από τη μη διάθεση διαφήμισης στο Documento, στο documentonews.gr και στο koutipandoras.gr o Στέλιος Πέτσας θα τα είχε διαβάσει, ας του θυμίσουμε ορισμένα ακόμη από τα ρεπορτάζ μας. Για παράδειγμα την έρευνα για το περιβόητο κρουαζιερόπλοιο από την Ιταλία το οποίο έκανε βόλτα με χιλιάδες επιβάτες σε λιμάνια και αρχαιολογικούς χώρους ενώ κάτοικοι και εργαζόμενοι αντιδρούσαν και αφού τους έπεισε η υπουργός Λίνα Μενδώνη διαπιστώθηκε σε αυτό κρούσμα κορονοϊού, το ρεπορτάζ για ειδικούς οι οποίοι δημοσίως ακύρωναν την επιστημονική τους ιδιότητα για να μην μπουν στο στόχαστρο του κλήρου ή εκείνο με τίτλο «Ραντεβού στα τυφλά με τον ιό» και υπότιτλο «ο κορονοϊός περνά κάτω από τη μύτη του επιστημονικού κόσμου σε όλο τον πλανήτη».

10.Εν μέσω πανδημίας κυκλοφόρησε ειδική έκδοση του περιοδικού Hot Doc με αφιέρωμα στις πανδημίες.

11.Το Documento ήταν ένα από τα πρώτα Μέσα ενημέρωσης που εφάρμοσαν το σύστημα της τηλεργασίας για λόγους προστασίας του προσωπικού. Και τούτο μάλιστα, πριν ακόμη η κυβέρνηση την εκπροσωπεί ο Στέλιος Πέτσας προχωρήσει σε γενικευμένο λοκντάουν.

12.Τόσο στο documentonews.gr, όσο και στο koutipandoras.gr έχουν καλύψει εκτενώς την πανδημία του κορονοϊού. Στο δε koutipandoras.gr, σάιτ το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στέλιου Πέτσα μεταδίδει επίσης fake news τα οποία σχετίζονται με τον κορονοϊό, υπάρχει σε εμφανέστατο σημείο, ειδική ενότητα για την ενημέρωση του κόσμου. Ας κάνει έναν κόπο να επισκεφτεί την ενότητα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, ποιος είναι ο ψεύτης.

Ο Στέλιος Πέτσας και ασφαλώς η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί είναι πια υπόλογος όχι μόνο για τη διάθεση κρατικού χρήματος ακόμη και σε σελίδες που δεν υπάρχουν, αλλά και για τη συνειδητή κατασυκοφάντηση του Documento, του documentonews.gr και του koutipandoras.gr. Ο ίδιος, λειτουργώντας ως αρχισυντάκτης ή περίπου ως πειθαρχικό όργανο μη αρεστών δημοσιογράφων, προχώρησε σήμερα ένα βήμα παραπέρα. Τα πρωτοφανή ψεύδη του και μάλιστα πια από τον τηλεοπτικό αέρα, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα.

Διαβάστε επίσης

Την παραίτηση Πέτσα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το σκάνδαλο των 20 εκατ. προς τα ΜΜΕ

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από Πέτσα για το κονδύλι της καμπάνιας στα ΜΜΕ και για τον Φουρθιώτη

Αυτοί που ήταν έτοιμοι να δώσουν 200.000 στο Μακελειό… έδωσαν τελικά στον Φουρθιώτη!

Ο Πέτσας έδωσε διαφήμιση σε blog του Μένιου Φουρθιώτη που δημιουργήθηκε γι΄αυτό τον σκοπό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter