Πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι: Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και τα Εξάρχεια – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων

Πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι: Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και τα Εξάρχεια – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων

Απίστευτοι είναι οι περιοριστικοί όροι που επέβαλλαν Ανακριτής και Εισαγγελέας, στους Αλέξανδρο Τιτικώβ, Θωμά Λάλο και έναν ακόμα κατηγορούμενο, οι οποίοι συνελήφθησαν και ξυλοκοπήθηκαν άγρια από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έξω από την ΑΣΟΕΕ μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βικτωρίας.

Οι τρεις τους, σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδήλωση ή συγκέντρωση και να κυκλοφορήσουν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύλληψη των τριών δεν έγινε καν στα Εξάρχεια.

Η συνήγορος των συλληφθέντων, Αντωνία Λεγάκη μιλώντας στο Documento τόνισε πως «είναι πρωτοφανές αντισυνταγματικός και καθ’ υπέρβαση εξουσίας ο όρος που τους απαγορεύει τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση καθώς επίσης και ο όρος που τους απαγορεύει την κυκλοφορία στην πραγματικότητα σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Η Δικαιοσύνη από το Σύνταγμα έχει τον ρόλο του εγγυητή αυτών των δικαιωμάτων όταν αυτά τα δικαιώματα παραβιάζονται από την εκτελεστική εξουσία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δικαιοσύνη κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και ενώ είχε μπροστά της όλες τις αποδείξεις τόσο για την αθωότητα των κατηγορουμένων όσο και για τα κακουργήματα που εναντίον τους διέπραξαν οι αστυνομικοί (βασανιστήρια 137Α ΠΚ), επέλεξε να συνεργαστεί στη μεθόδευση κυβέρνησης και αστυνομίας προκειμένου να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στη διαδήλωση. Σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτό το δικαίωμα μπορεί ίσως να τεθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες υπό κάποιους περιορισμούς, να καταργηθεί όμως δεν μπορεί για κανένα λόγο και για κανέναν. Δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια απόφαση και δεν μπορεί να υπάρξει, αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους».

Όσον αφορά τα βίντεο – ντοκουμέντα τα οποία καταρρίπτουν τις κατηγορείς και αποδεικνύουν, ότι δεν είχαν γίνει επεισόδια, ότι η Πατησίων ήταν καθαρή από πέτρες και καδρόνια την ύπαρξη των οποίων ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, ότι διαδηλωτές δεν επιτέθηκαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα -όπως επίσης ειπώθηκε- αφού η οδός Πατησίων ήταν κλειστή, ότι τα μαγαζιά είναι όλα κανονικά ανοιχτά και οι τζαμαρίες στη θέση τους, και συνεπώς την αθωότητα των κατηγορουμένων, δεν φαίνεται να λήφθηκαν σοβαρά υπόψη από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη για την κοινοβουλευτική δημοκρατία η απόφαση για τους συλληφθέντες στην Πατησίων

Την ίδια ώρα το κακούργημα το οποίο βαραίνει τους κατηγορούμενους είναι εντελώς έωλο αφού αφορά ένα μπουκάλι που περιέχει ένα κίτρινο υγρό που σύμφωνα με τις αρχές «μάλλον είναι εμπρηστικός μηχανισμός» και βρέθηκε κάτω, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να ανήκει στον οποιοδήποτε, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά η κα Λεγάκη «κανένας δεν τους έχει δει και κανένας δεν λέει ότι τους έχει δει» και προσθέτει:

«Πιστεύω ότι αυτή η καινοφανής κατηγορία για το κακούργημα που ήταν η κατοχή από κοινού ενός μπουκαλιού με άγνωστο υγρό που η αστυνομία λέει ότι βρέθηκε στο οδόστρωμα και δεν το αποδίδει σε κανέναν από τους κατηγορουμένους, ήταν το πρόσχημα και γι’ αυτό επελέγη, για να καταλήξουν στην επιβολή αυτών των περιοριστικών όρων, γιατί αν τους πήγαιναν κανονικά για πλημμελήματα, δεν θα μπορούσαν να βάλουν αυτούς τους περιοριστικούς όρους. Γι’ αυτό επελέγη ένα κακούργημα τόσο εξωφρενικό. Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά δεν είναι κουφή προς την κυβέρνηση, ακούει τις εντολές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των κατηγορουμένων εργάζεται στην περιοχή που του έχει απαγορευτεί να κυκλοφορεί, «δηλαδή του απαγορεύουν και να δουλέψει για να ζήσει», προσθέτει η κα Λεγάκη.

https://www.facebook.com/eleftheria.koumandou

null

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter