Πρωτοφανές: Άνοιξαν την κάλπη πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο! (Video)

Πρωτοφανές: Άνοιξαν την κάλπη πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο! (Video)

Πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η εφορευτική επιτροπή παρουσία του προέδρου της Βουλής επέλεξε να ανοίξει την κάλπη μετά από λάθος βουλευτή της ΝΔ.

Το λάθος ανήκει στον βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος -κατά τις πληροφορίες- έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη χωρίς να το έχει τοποθετήσει σε φάκελο. «Όχι, όχι…» ακούγεται να φωνάζει από μικροφώνου μέλος της εφορευτικής επιτροπής όταν ο Στ. Καλογιάνης πέταξε το ψηφοδέλτιο ασφράγιστο, με τον προεδρεύοντα, Αθανάσιο Μπούρα, να ζητά διακοπή της διαδικασίας.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της κάλπης: Άκυρη η διαδικασία – Να αναλάβει τις ευθύνες του ο Τασούλας (Video)

Παράλληλα, ρόλο συντονιστή προσπάθησε να αναλάβει ο… άγρυπνος φρουρός της διαδικασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος βρισκόταν για πάρα πολύ ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθήμενος σχεδόν μπροστά από την κάλπη. Εν συνεχεία, ο Κων. Τασούλας ακούγεται να σχολιάζει χιουμοριστικά: «Να κάνουμε ερώτημα στην επιστημονική υπηρεσία», ενώ κάποιος άλλος παρεμβαίνει ζητώντας μία… πετονιά.

Εν τέλει, με μία πρωτοφανή διαδικασία, η κάλπη άνοιξε και ο επιπόλαιος, Στ. Καλογιάνης, πήρε το ψηφοδέλτιό, το τοποθέτησε σε φάκελο και το ξανάριξε.

«Ενδεδειγμένο το άνοιγμα της κάλπης»

Αντί απαντήσεων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, κύκλοι της ΝΔ κλήθηκαν να σχολιάσουν το τραγελαφικό γεγονός του ανοίγματος της κάλπης, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης στην εφορευτική επιτροπή.

Συγκεκριμένα, οι κύκλοι της πλειοψηφίας ανέφεραν ότι η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε πως ο πλέον ενδεδειγμένος και ασφαλής νομικός τρόπος ήταν να ανοίξει εκείνη την στιγμή η κάλπη, παρουσία όλων, να αφαιρεθεί το ψηφοδέλτιο, ο βουλευτής, Στ. Καλογιάνης, να το τοποθετήσει εντός του φακέλου και να το ρίξει εκ νέου στην κάλπη.

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter