Πρωτοφανές: Μαθητές εσπερινού λυκείου δεν έδωσαν εξετάσεις γιατί οι εργοδότες δεν έδωσαν άδεια

Πρωτοφανές: Μαθητές εσπερινού λυκείου δεν έδωσαν εξετάσεις γιατί οι εργοδότες δεν έδωσαν άδεια

Απίστευτο, συνέβη και αυτό: Μαθητές που φοιτούσαν στο εσπερινό ΓΕΛ Χανίων και επρόκειτο να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις δεν κατάφεραν να διαγωνιστούν. Και αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό, οι εργοδότες τους όχι μόνο δεν τους έδωσαν άδεια αλλά ούτε καν τους διευκόλυναν με τις βάρδιες, προκειμένου οι εργαζόμενοι μαθητές να καταφέρουν να πάνε στο σχολείο και να γράψουν για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αυτό καταγγέλλει με ανάρτηση της η διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας παράλληλα ότι και οι συνάδελφοι τους στην δουλειά τήρησαν ανάλογη στάση και δεν τους εξυπηρέτησαν.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Διευθύντριας:

«Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές.

Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια.

Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι αυτή την κατάσταση.

Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ…Ντροπή!»

Γ.Μανωλικάκης: Ντροπή και αίσχος

Εξοργισμένος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κ. Γιάννης Μανωλικάκης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την συμπεριφορά των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους και μαθητές, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι θα ενημερωθεί και η Επιθεώρηση Εργασίας.

«Ως Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, εκφράζουμε την ντροπή μας για το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Για το γεγονός ότι δεν άφησαν τους συναδέλφους που πάνε σχολείο όλο αυτό το διάστημα, να έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν . Δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι ντροπή και αίσχος. Το θέμα δεν θα το αφήσουμε έτσι . Θα έρθουμε σε επαφή και με την Επιθεώρηση Εργασίας και από Δευτέρα θα υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα. Επαναλαμβάνω είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά», αναφέρει συγκεκριμένα στο neakriti ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter