Πρωτοφανές χάος στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας: Με δελτίο οι αγορές λόγω κινδύνου ελλείψεων σε τρόφιμα

Πρωτοφανές χάος στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας: Με δελτίο οι αγορές λόγω κινδύνου ελλείψεων σε τρόφιμα

Ο μερικός αποκλεισμός που εφάρμοσε η Γαλλία στη Βρετανία λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού προκάλεσε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα με την γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco να φτάνει στο σημείο ακόμα και να βάζει πλαφόν σε βασικά είδη όπως στο χαρτί τουαλέτας, στα αβγά, στο ρύζι, στο σαπούνι και στο υγρό σαπούνι για το πλύσιμο το χεριών.

Την κατάσταση επιδεινώνεi επίσης το γεγονός ότι τα σύνορα έκλεισαν σε μια περίοδο, που παρά τις αρρυθμίες στις μεταφορές λόγω πανδημίας, η κίνηση ήταν -κατά τους μεταφορείς- αυξημένη λόγω εορτών, αλλά και του Brexit, που ώθησε πολλούς εισαγωγείς στη Βρετανία να «στοκάρουν» προϊόντα, ενόψει των νέων τελωνειακών διαδικασιών από 1ης Ιανουαρίου.

Ο σύνδεσμος λιανεμπόρων της Μεγάλης Βρετανίας BRC προειδοποίησε ότι έως ότου αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις ουρές των φορτηγών στο λιμάνι του Ντόβερ και αποκατασταθούν οι εφοδιαστικές αλυσίδες, ίσως υπάρξουν ζητήματα με τη διαθεσιμότητα κάποιων νωπών τροφίμων.

Η Tesco, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι ρύζι, αυγά, σαπούνι και χαρτί τουαλέτας θα πωλούνται με το «δελτίο» από σήμερα στα σούπερ μάρκετ της.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν μέχρι τρεις συσκευασίες από αυτά τα προϊόντα προκειμένου να αποφευχθεί τεχνητή έλλειψη από τα ράφια λόγω του πανικού. O CEO της Τesco διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια σε φρέσκα προϊόντα που εισάγονται από τη Γαλλία, όπως το λάχανο, το κίτρο και το κουνουπίδι, και παρακάλεσε τους πελάτες να δείξουν μέτρο στα ψώνια τους.

Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει ήδη όριο αγοράς και στο αλεύρι, τα ζυμαρικά, τα μωρομάντηλα και τα αντιβακτηριδιακά πανάκια.

Στις αρχές της εβδομάδας, σούπερ-μάρκετ και επιχειρήσεις χονδρικής είχαν προειδοποιήσεις για ελλείψεις σε λαχανικά, μπρόκολο και εσπεριδοειδή τις ημέρες των Χριστουγέννων, συνεπεία της απόφασης της Γαλλίας να κλείσει τα σύνορα με τη Βρετανία, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων φορτηγών στο λιμάνι του Ντόβερ. Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, από τη μεριά του, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ισχυρίζεται ότι μόνο το 20% των εμπορευμάτων έχει επηρεαστεί από τις καθυστερήσεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter