Πρωτοφανές: Χάθηκαν 502 δικογραφίες από τα δικαστήρια Κέρκυρας!

Πρωτοφανές: Χάθηκαν 502 δικογραφίες από τα δικαστήρια Κέρκυρας!

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά 502 είναι συνολικά οι δικογραφίες,διαφόρων υποθέσεων, που έκαναν φτερά από τα δικαστήρια Κέρκυρας.

Εισαγγελέας ερευνά την πρωτοφανή για τα ποινικά χρονικά της χώρας υπόθεση , ενώ ο Δικηγορικός σύλλογος της Κέρκυρας έχει απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους, δικηγόρους, κατήγορους και κατηγορούμενους να συμβάλουν στην επανασύσταση των φακέλων με όσα στοιχεία διαθέτει ο καθένας ώστε να απονεμηθεί Δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ πολλές από αυτές τις υποθέσεις είναι βέβαιον ότι θα παραγραφούν.

Σύμφωνα με την Ενημέρωση Κέρκυρας, που αποκάλυψε την υπόθεση, η οποία ήταν γνωστή εδώ και περίπου δύο μήνες, στην αρχή ως φήμη και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το πρωτόκολλο των μηνύσεων των δικαστηρίων, «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν από καιρό».

Δηλώσεις έκανε σχετικά ο πρόεδρος του Δικηγορικου Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης, που έκανε λόγο για «πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη».

Μάλιστα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας σε ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για κλονισμό του αισθήματος ασφάλειας τόσο των πολιτών, όσο και των δικηγόρων από την εξαφάνιση των 505 φακέλων από το Δικαστικό Μέγαρο του νησιού.

Επί λέξει η ανακοίνωση του Γιώργου Καλούδη για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρει τα εξής:

«Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός που προκάλεσε σοκ και έκπληξη. Δεν είναι ούτε 5 δικογραφίες ούτε 10 δικογραφίες, είναι 502 ή όσες είναι τελικά.

Συμπεριλαμβάνονται υποθέσεις από το 2010 και αρκετές ή πολλές είναι παραγεγραμμένες ήδη λόγω της 5ετούς παραγραφής.

Πολίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ανέμεναν τη δίκη τους αλλά και πολίτες που αδίκως κατηγορήθηκαν και ανέμεναν να αποδείξουν το δίκιο τους και το άδικο της κατηγορίας απογοητεύτηκαν διότι δεν έτυχαν δίκης.

Μακράν απέχει η δίκαιη δίκη. Κλονίσθηκε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των δικηγόρων.

Η υπόθεση αυτή που έθιξε πολίτες αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της δικαιοσύνης πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, μία μία, με σχολαστικότητα και τα πορίσματά της να δοθούν στη δημοσιότητα, καθόσον η Δικαιοσύνη απονέμεται στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Οι πολίτες της Κέρκυρας και από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ας προσφύγουν άμεσα ο κάθε ένας στον εντολοδόχο Δικηγόρο του, για να ενημερωθούν για την ανασύσταση φακέλλου που δικαιούνται.

Επί Προεδρίας μου υπάρχει διαφάνεια, πνέει αέρας ελευθερίας και αγωνίζομαι σκληρά για τις αρχές της ισότητας όλων απέναντι στο Σύνταγμα και τους νόμους αλλά και για την αξιοπρέπεια και για το ψωμάκι (εάν όχι ψίχουλα πλέον) των Δικηγόρων, του 1ου Επιστημονικού Κλάδου κάθε Δυτικής Δημοκρατικής πολιτείας».

Πηγή: Ενημέρωση Κέρκυρας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter