Πρωτοφανής ενέργεια: Εισαγγελική έρευνα για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα για το Πολυτεχνείο

Πρωτοφανής ενέργεια: Εισαγγελική έρευνα για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα για το Πολυτεχνείο

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας λίγες μέρες μετά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους πολιτικούς αρχηγούς Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Την ώρα δηλαδή που έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα σωρό βίντεο και φωτογραφίες με αστυνομική βία ακόμη και σε βάρος δημοσιογράφων όπως του Αντώνη Ρηγόπουλου την ώρα που κάνα τη δουλειά τους, η Εισαγγελία Πρωτοδικών αντί να κινήσει διαδικασίες σε βάρος των αστυνομικών κινείται εναντίον των τριών πολιτικών αρχηγών της Αριστεράς.

Είναι ίσως η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και μετά που η Δικαιοσύνη προχωρά σε μια τέτοιου είδους ενέργεια η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές και δείχνει και τον ρεβανσισμό από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην Αριστερά.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια, έπειτα από αναφορά του Φαήλου Κρανιδιώτη, θα εξεταστεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η εντολή για την προκαταρκτική δόθηκε κατόπιν σχετικής καταγγελίας που έγινε στην εισαγγελία ενώ λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος

«Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την προκαταρκτική έρευνα που αφορά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν επιτρέπει γέλια. Η κυβέρνηση με την αυταρχική της στάση έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί προσοχή από όλους μας, και από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης για να μην διολισθήσουμε σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος.»

ΚΚΕ: Καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να «βάλει στο γύψο» τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες

«Η παρέμβαση Εισαγγελέα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με την παρουσία πολιτικών αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς για το Πολυτεχνείο -μετά την αστυνομική βία και καταστολή που ζήσαμε- είναι η επόμενη πράξη στο κρεσέντο του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαράδεκτων απαγορεύσεων.

Μάλιστα, η παρέμβαση αυτή ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταγγελία γνωστών ακροδεξιών στοιχείων, ενώ η έρευνα θα γίνει απ’ την Κρατική Ασφάλεια.

Η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά βαρύτατα εκτεθειμένη. Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας.»

ΜέΡΑ 25: Σπρώχνουν την χώρα στον πάτο του νεο-χουντισμού

«Σπρώχνουν την χώρα στον πάτο του νεο-χουντισμού

Η Εισαγγελία καλεί πολιτικούς αρχηγούς «δι’ υπόθεσίν τους». Η χωροφ…η αστυνομία παρεμποδίζει την ελεύθερη κίνηση βουλευτών. Άρματα μάχης παρελαύνουν στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου. Η χωροφ…η αστυνομία θα ψάχνει πόρτα-πόρτα εάν οι πολίτες συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις».

Είναι σαφές ότι η Δεξιά δεν επανήλθε με σχέδιο να σβήσει για πάντα την περίοδο μετά το ‘15, αλλά την περίοδο μετά το ‘74.»

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter