Πρωτοφανής παρέμβαση – λογοκρισία στα «Νέα», παραποίησαν σκίτσο λίγο πριν την κυκλοφορία του φύλλου (Photos)

Πρωτοφανής παρέμβαση – λογοκρισία στα «Νέα», παραποίησαν σκίτσο λίγο πριν την κυκλοφορία του φύλλου (Photos)

Χωρίς όρια και εκτός δεοντολογίας, φαίνεται ότι κυλάει η ζωή στον δημοσιογραφικό όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτή τη φορά, το νέο κρούσμα αφορά την εφημερίδα «Τα Νέα» και το σκίτσο της Έφης Ξένου το οποίο και παραποιήθηκε λίγο πριν την έκδοση του φύλλου. 

Το γεγονός έχει προκαλέσει αναταραχή στους εργαζόμενους της εφημερίδας αφού πρόκειται για ξεκάθαρο κρούσμα λογοκρισίας. 

Αναλυτικότερα, το θέμα που προέκυψε αφορά, το άρθρο με τίτλο «Έχω ένα όνειρο για σας….» το οποίο και συνοδεύεται από σκίτσο της Έφης Ξένου. Στην εικονογράφηση, είναι εμφανές ότι η Έφη Ξένου έχει επιλέξει να παρουσιάσει ως επιβάτες του τρένου, κυβερνητικά στελέχη τα οποία έχει αποτυπώσει με μορφή γελοιογραφίας.

Αν ωστόσο, παρατηρήσει κανείς τους τελευταίους «επιβάτες» είναι ξεκάθαρο ότι έχει υπάρξει παρέμβαση και επεξεργασία μέσω Photoshop. 

Όπως όλα δείχνουν το σκίτσο υπέστη λογοκρισία και παραποιήθηκε αφού παραδόθηκε από τη δημιουργό του. 

Αντί λοιπόν, της μορφής που παρουσιάζουν οι «πρωταγωνιστές» του σκίτσου, εκ των υστέρων έχουν αντικατασταθεί τα τελευταία πρόσωπα – με τη χρήση photoshop- και παρουσιάζονται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης.

Το περιστατικό αυτό δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τους λόγους που συνέβη κάτι τέτοιο αλλά και πώς αποφασίστηκε να υπάρξει ανοιχτή παρέμβαση στο σκίτσο. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, κατόπιν τούτου εντός της εφημερίδας και των εργαζομένων, υπάρχει έντονη δυσφορία


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter