Πρωτομαγιά με τον φόβο της επόμενης μέρας

Πρωτομαγιά με τον φόβο της επόμενης μέρας

Η φετινή Πρωτομαγιά θα βρει τους εργαζόμενους της χώρας κλεισμένους στα σπίτια τους ελέω κορονοϊού παρακολουθώντας την κατεδάφιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο υπουργός «ανεργίας» Γιάννης Βρούτσης με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού κατάφερε μέσα στην πανδημία και με τη δικαιολογία της λήψης μέτρων για τη βοήθεια της οικονομίας να στείλει στο πυρ το εξώτερον δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί με αγώνες την μεταπολιτευτική περίοδο.

Και το κυριότερο δεν άνοιξε μύτη. Καθιέρωσε την τηλεργασία που απαιτεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται απ΄οίκω ολόκληρο το 24ωρο. Μείωσε τους μισθούς κατά το ήμισυ με την εκ περιτροπής εργασίας. Εξαφάνισε το δώρο του Πάσχα για άλλες εποχές, ενώ ακόμη δεν έχουν δοθεί τα χρήματα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η ανεργία έχει κτυπήσει με τον χειρότερο τρόπο τους εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουριστικό κλάδο. Ολες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι σε αυτούς τους κλάδους τουλάχιστον το 30% των επιχειρήσεων δεν έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα έχουν οι πολίτες τα χρήματα για να μπορέσει να επανεκκινήσει η αγορά.

Με τον φόβο πάνω στον οποίο έχει επενδύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να περάσει όλα τα αντεργατικά μέτρα είναι πολύ αμφίβολο αν οι πολίτες θα έχουν την ψυχολογική αλλά και την οικονομική δυνατότητα να βγουν από τα σπίτια τους.

Η κρίση που βρίσκεται προ των πυλών της Ελλάδας δεν πτοεί τον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του. Με αδιαφανείς διαδικασίες κατάφεραν να κατασπαταλήσουν δισεκατομμύρια ευρώ από τα ταμειακά αποθέματα της χώρας βοηθώντας κάποιους ελάχιστους φίλους τους επιχειρηματίες αδιαφορώντας για τη μεσαία επιχειρηματικότητα που είχε πειστεί από τα προεκλογικά τους ψέματα.

Αδιάλλακτος στις παραινέσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή να αλλάξει πολιτική και να βοηθήσει τους έχοντες πραγματικά ανάγκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Η Ελλάδα ζει, σύμφωνα με όλους τους αναλυτές, την τελευταία πριν τη μεγαλύτερη ίσως οικονομική κρίση από τις αρχές του 20ου αιώνα, Πρωτομαγιά.

Μόνο μια πραγματική αφύπνιση του ελληνικού λαού μπορεί να αποτρέψει το μέλλον που έχει προδιαγράψει για αυτήν ο πρωθυπουργός. Και αυτή πρέπει να επιτευχθεί τώρα. Γιατί το αύριο με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter