«Πρώτος άνθρωπος»: Η ζωή του αστροναύτη Νιλ Ο. Αρμστρονγκ

«Πρώτος άνθρωπος»: Η ζωή του αστροναύτη Νιλ Ο. Αρμστρονγκ

Η πορεία του Νιλ Άρμστρονγκ από το Οχάιο στο τιμόνι της πρώτης αποστολής στη Σελήνη όπως την αφηγήθηκε στον Τζέιμς Ρ. Χάνσεν.

«Κάποια μέρα θα ήθελα να πάω εκεί πάνω» είπε δείχνοντας το φεγγάρι ο έφηβος Νιλ Αρμστρονγκ στον καθηγητή φυσικών επιστημών του σχολείου του μια φθινοπωρινή νύχτα με πανσέληνο. Ηδη από τα δύο του έπαιζε με τα αεροπλανάκια που του αγόραζε η μητέρα του, ενώ καθώς μεγάλωνε ονειρευόταν ότι θα γινόταν ο συνεχιστής των αδερφών Ράιτ.

Το αγόρι που μεγάλωσε στο Οχάιο (παραδόξως όλοι οι αστροναύτες του προγράμματος Mercury της NASA προέρχονταν από μικρές επαρχιακές πόλεις) κατάφερε με τα χρόνια να γίνει πιλότος της ναυτικής αεροπορίας. Αυτό ήταν και το νήμα που θα τον συνέδεε με τη Σελήνη ως κυβερνήτη του «Apollo 11».

Ο Τζέιμς Ρ. Χάνσεν, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και πρώην ιστορικός της NASA, υπογράφει την ιστορία ζωής του Αμερικανού αστροναύτη όπως ο ίδιος τη διηγήθηκε στις διάρκειας 55 ωρών συνεντεύξεις που του έδωσε από το 1999 έως το 2002. Η βιογραφία του Αρμστρονγκ ξεκινάει από την ιστορία των προγόνων του, με λεπτομερή ανάπτυξη του οικογενειακού και κοινωνικού πλαισίου στο οποίο μεγάλωσε, ενώ καταγράφεται η ζωή του μέχρι την πρώτη προσσελήνωση, η οποία αποδίδεται με σημαντικές λεπτομέρειες, χρήσιμες για τον ειδικό μελετητή αλλά και για τον αναγνώστη που θα ήθελε μέσα από την αφήγηση του πρωτοπόρου αστροναύτη να μάθει από πρώτο χέρι πώς εξελίχθηκε εκείνη η νύχτα του 1969 που θα άλλαζε για πάντα τη σχέση του ανθρώπου με το σύμπαν. Τη μετάφραση έχει κάνει η Μαριάννα Τσάτσου.

Πρώτος άνθρωπος – Η ζωή του Νιλ Ο. Αρμστρονγκ

Τζέιμς Ρ. Χάνσεν

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ροπή

ISBN: 978-618-5289-29-4

ΣΕΛ.: 592

ΤΙΜΗ: €23,85

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter