Πρύτανης ΕΚΠΑ: Πολύ δύσκολο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων – Σχεδόν άλυτο πρόβλημα

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Πολύ δύσκολο εγχείρημα το άνοιγμα των σχολείων – Σχεδόν άλυτο πρόβλημα

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων από τον κορονοϊό έχει σχέση με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται, τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

Στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη χρήση μάσκας από τους μαθητές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων ο πρύτανης του ΕΚΠΑ τόνισε ότι «η διεθνής πραγματικότητα δείχνει πως όντως το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, είναι ένα σχεδόν άλυτο πρόβλημα», για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει την τέλεια λύση, ενώ πρόσθεσε πως πράγματι όπου έχουν ανοίξει τα σχολεία, για δύο με τρεις εβδομάδες καταγράφονται κρούσματα. 

Διευκρίνισε όμως ότι οι επόμενες πέντε ημέρες θα κρίνουν το αν δοθεί η δυνατότητα το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους τόσο από την ημερήσια διακύμανση των κρουσμάτων όσο και για τον συνολικό αριθμό.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ο πρύτανης εξήγησε πως, επειδή η πανδημία αυτή του κορονοϊού είναι κάτι πρωτόγνωρο, είναι λογικό κάποιες φορές να δίνονται αντιφατικά μηνύματα από την επιστημονική κοινότητα για τη λήψη των διάφορων μέτρων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να αρνείται κανείς τα έως τώρα δεδομένα, τα οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Για τον αριθμό των κρουσμάτων που τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται μειούμενος, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως έχει σχέση ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιούνται. 

Τον Αύγουστο εξήγησε είχαμε πολλαπλάσια τεστ σε σύγκριση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. 

«Από την άλλη μεριά, δεν επαληθεύτηκαν κάποιες απόψεις που έλεγαν ότι θα έχουμε εκθετική αύξηση και χιλιάδες κρούσματα στο τέλος Αυγούστου και νομίζω ότι αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στην υιοθέτηση των μέτρων από τη μεριά της κοινωνίας», σημείωσε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter