Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Λειτούργησε το σύστημα πυροπροστασίας στη φωτιά των Εστιών

Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Λειτούργησε το σύστημα πυροπροστασίας στη φωτιά των Εστιών

Μετά τη φωτιά στις Φοιτητικές Εστίες Ιωαννίνων το documentonews.gr επικοινώνησε με την Πρύτανη του ΑΕΙ, Άννα Μπατιστάτου, για να της απευθύνει ερωτήματα σχετικά με τα σοκαριστικά κενά πυρασφάλειας που κατήγγειλε χθες ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών. Στις 23 Νοεμβρίου του 2023 ο Σύλλογος μαζί με τον τότε Πρόεδρο της Τεχνικής Υπηρεσίας είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα του κτηρίου, το οποίο χτίστηκε το 1997.

Σύμφωνα με την ίδια την Πρύτανη «έχουμε ενεργή σύμβαση για την λειτουργία και τις εγκαταστάσεις πυρασφάλειας και έχουμε ισχύον πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Είμαστε στη φάση διερεύνησης σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς. Θα κάνουμε και εσωτερική διερεύνηση για την συντήρηση των εγκαταστάσεων πυροπροστασίας. Πήγα στο σημείο μετά από μισή ώρα την ώρα που η φωτιά ήταν υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική».

Σε ερώτησή μας πως γίνεται να υπάρχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και να μην λειτουργεί η ίδια η πυρασφάλεια η κυρία Μπατιστάτου μας απάντησε ότι «Θα διερευνηθούν όλα. Η μεγαλύτερη ανακούφισή μας είναι ότι κανείς δεν έπαθε κάτι. Το δεύτερον είναι να φροντίσουμε να μην ξανασυμβεί». Τέλος σχετικά με τα τεράστια κενά στην Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου η ίδια επισήμανε ότι «έχουμε σημαντική υποστελέχωση σε όλα τα είδη του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Την έχουμε επισημάνει σε όλα τα επίπεδα και στη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Όντως στο Τμήμα της Συντήρησης έχουμε λιγότερα άτομα από όσα θα έπρεπε. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Μαζί με το συμβούλιο Διοίκησης έχουμε βάλει ως προτεραιότητα την φροντίδα των φοιτητριών και των φοιτητών».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter