«Ψαλιδίζει» το ποσοστό ανάπτυξης για το 2020 ο Στουρνάρας

«Ψαλιδίζει» το ποσοστό ανάπτυξης για το 2020 ο Στουρνάρας

Απαισιόδοξος σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού παρουσιάστηκε στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας, κάνοντας λόγο για 2,5% ενώ η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τον πήχη στο 2,8%.

Παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κεντρικός τραπεζίτης ψαλίδισε κατά 0,3% το ποσοστό ανάπτυξης που έχει θέσει ως στόχο η κυβέρνηση για το 2020.

Επισήμανε δε την ανάγκη για απαλλαγή των τραπεζών από τα «κόκκινα δάνεια» με κάθε μέσο, εμμένοντας στις νεοφιλελεύθερες φόρμουλες για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, όπως η ευελιξία στην αγορά εργασίας.

«Πρέπει να απαλλαγούν πάση θυσία και με κάθε μέσο οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια» τόνισε ο Γ. Στρουρνάρας, εφιστώντας την προσοχή στους δημοσιονομικούς κινδύνους, όπως η παγκόσμια επιβράδυνση.

Για αυτό και υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της δημοσιονομικής πολιτικής για την μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, την ενίσχυση της φερεγγυότητας του τραπεζικού τομέα, την αντιμετώπιση της ανεργίας με διατήρηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και την συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Κατά τα άλλα, ο διοικητής της ΤτΕ έκανε λόγο για «σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα», υπερασπιζόμενος παράλληλα το διαβόητο PSI, γεγονός που κατά τον Γ. Στουρνάρα ωφέλησε την χώρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter