ΠΣΑΠΠ: Οι κορυφαίοι της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΠΣΑΠΠ: Οι κορυφαίοι της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στην ετήσια βράβευση των κορυφαίων της σεζόν 2020-21, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) καθώς επικράτησε σε 4 κατηγορίες, ενώ πέντε παίκτες του βρεθηκαν στην ιδανική ενδεκάδα.

Κορυφαίος προπονητής για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και επικράτησε των Αργύρη Γιαννίκη του ΠΑΣ και του Μίλαν Ράσταβατς του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πήρε το βραβείο του καλύτερου ξένου αλλά και του πρώτου σκόρερ, ενώ ο Γιώργος Μασούρας του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Στην κορυφαία ενδεκάδα της περσινής σεζόν βρέθηκαν οι Διούδης, Κότσιρας, Σεμέδο, Ίνγκασον, Φεράρι, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Λιβάι Γκαρσία, Ελ Αραμπί και Δουβίκας. Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχτηκε ο Σωκράτης Διούδης του Παναθηναϊκού και καλύτερος νέος παίκτης ο Χρήστος Τζόλης. Κορυφαίος Έλληνας παίκτης που αγωνίζεται στο εξωτερικό ψηφίστηκε ο Γιώργος Γιακουμάκης (νυν της Σέλτικ) που βγήκε πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα με την Φένλο. Επίσης το βραβείο του καλύτερου Έλληνα διαιτητή το πήρε ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Καλύτερος προπονητής της Β΄Εθνικής για το 2021 ψηφίστηκε ο Δημήτρης Σπανός του Ιωνικού και από την ίδια ομάδα καλύτερος Έλληνας ο Βαγγέλης Πλατέλλας και ξένος ο Ματίας Κάστρο. Κορυφαίος γκολκίπερ ο Κατσιμήτρος του Εργοτέλη και νέος παίκτης ο Θυμιάνης της Ξάνθης. Και για την Γ΄Εθνική βραβεύτηκαν ως καλύτερος προπονητής ο Κώστας Ανυφαντάκης της Καβάλας, καλύτερος παίκτης ο Στέλιος Πόζογλου της Βέροιας, νέος παίκτης ο Τσιριγώτης της Επισκοπής (όπως και πρώτος σκόρερ μαζί με τον Λουκίνα της Βέροιας) και καλύτερος γκολκίπερ ο Ταΐρης της Καλαμάτας.

Ειδικές βραβεύσεις έγιναν σε Κριστιάν Καρεμπέ, Φερνάντο Βαρέλα και τους παίκτες της ΑΕΚ και του ΟΦΗ για κοινωνικές πρωτοβουλίες τους.
Ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του τόνισε για το βραβείο του: «Ευχαριστώ για τη βράβευση. Είμαι περήφανος και πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους προπονητές και τους συγχαίρω. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στον Ολυμπιακό και την ομάδα».

Για τους στόχους του: «Θα ήθελα να κερδίσω το ελληνικό πρωτάθλημα για άλλη μία φορά. Φυσικά όνειρό μου είναι ένας ευρωπαϊκός τελικός με τον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Όμως παραμένει ένα όνειρό μας ένας τελικός του Europa. Θα θέλαμε να το κάνουμε για την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους μας».

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δήλωσε: «Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω για να σκοράρω και αυτό θα κάνω. Καλύτερο μου γκολ με τον Ολυμπιακό ήταν αυτό με την Άρσεναλ στο Λονδίνο καθώς μπήκε στο τελευταίο λεπτό και έδωσε μια μεγάλη πρόκριση. Είναι ξεχωριστά τα ντέρμπι στην Ελλάδα και θέλουμε όχι να τα παίζουμε αλλά να τα κερδίζουμε. Με την Αταλάντα είναι δύσκολη κλήρωση καθώς πρόκειται για μεγάλη και δυνατή ιταλική ομάδα, όμως έχουμε καιρό έως τον Φεβρουάριο για να προετοιμαστούμε. Κορυφαίος φορ αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι ο Λεβαντόφσκι».

Ο Γιώργος Μασούρας είπε: «Είμαι τυχερός που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, για όσα μου προσφέρει ώστε να βελτιώνομαι ως αθλητής και ως άνθρωπος. Επίσης γιατί παίζω στην ομάδα που αγαπώ από παιδί, άλλωστε δεν θα ξεχάσω το γκολ που είχα πετύχει εναντίον του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο και τα συναισθήματα που είχα νιώσει. Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πρώτη στιγμή με βοήθησε να καταλάβω πού έχω έρθει και να σταθώ σε αυτό το επίπεδο, αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι οι τεχνικές γνώσεις του. Είναι η στάση ζωής που έχει μέσα και έξω από το γήπεδο. Μας κάνει να θέλουμε να αγωνιζόμαστε για εκείνον».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter