Ψάρευαν μικρούς ξιφίες μέσα στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου!

Ψάρευαν μικρούς ξιφίες μέσα στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου!

Την Τετάρτη 10/8/22 το σκάφος των Sea Shepherd Global Emanuel Bronner, κατά την διάρκεια περιπολίας στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, βοήθησε τις Λιμενικές Αρχές του νησιού στον εντοπισμό αλιευτικού σκάφους που αλίευε παράνομα.

Το αλιευτικό, με προέλευση από το νησί της Καλύμνου, εισήλθε στο πάρκο χωρίς άδεια αλιείας, ενώ πάνω στο σκάφος εντοπίστηκαν από τους άνδρες του λιμενικού, ξιφίες, εκ των οποίων ένας ζύγιζε μόνο 6,5 κιλά – δηλαδή 3,7 κιλά κάτω από το επιτρεπόμενο όριο.

Ο νεαρός ξιφίας κατασχέθηκε από τις Λιμενικές Αρχές και συνοδεία του Λιμενικού σκάφους και του Emanuel Bronner, το αλιευτικό έδεσε στο λιμάνι της Αλοννήσου οπου και του επιβλήθηκαν στο οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο ξιφίας (Xiphias gladius), είναι ένα είδος εγγύς απειλούμενο και ο πληθυσμός του είναι πολύ χαμηλός τα τελευταία χρόνια Από την 1η Ιουνίου που το σκάφος των Sea Shepherd Global Emanuel Bronner, ξεκίνησε τις περιπολίες, βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές του νησιού καθώς και με όλους τους φορείς που είναι εμπλεκόμενοι στην προστασία του πάρκου.

Με την προσθήκη του άρτια επανδρωμένου σκάφους Emanuel Bronner, που κάνει ημερήσιες και νυχτερινές περιπολίες αλλά και με τα άλλα τρία σκάφη που ήδη υπήρχαν στο νησί, φέτος έχει ενισχυθεί κατά πολύ η φύλαξη του θαλάσσιου πάρκου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter