Ψάχνοντας το «θαύμα»

Ψάχνοντας το «θαύμα»

Κάτι δεν καταλαβαίνει φαίνεται η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών σε σχέση με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση για τις επιτυχίες της στην οικονομία, καθώς μόλις το 9% των ερωτηθέντων στο Ευρωβαρόμετρο προσδοκά βελτίωση της κατάστασης του τη χρονιά που ξεκίνησε και το 66% επιδείνωση.

Και έχει δίκιο η πλειοψηφία καθώς η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους φορολογούμενους. Με ΚΥΑ τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας κατήργησαν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου έτους, τρία επιδόματα, το επίδομα επίσχεσης εργασίας, αυτό που καταβάλλεται στους ανέργους μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης εργασίας και το ειδικό βοήθημα που καταβάλλεται μετά την τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων.

Όλα αυτά τη στιγμή που η Ελλάδα σύμφωνα με τη Eurostat είναι πρώτη στην ανεργία νέων στην ΕΕ, δεύτερη στην ανεργία, πρώτη στο κόστος στέγασης, πρώτη στο πιο ακριβό ίντερνετ, πρώτη στις αυξήσεις των βασικών αγαθών για την τετραετία 2019-2023, πρώτη σε ακρίβεια στα καύσιμα, 26η στους 27 σε μονάδες αγοραστικής δύναμης και πρώτη στο δημόσιο χρέος.

Όταν τα νοικοκυριά μειώνουν αγορές ακόμα και για βασικά είδη διατροφής καθώς ενδεικτικά οι πάνες πωλούνται €0,50 το τεμάχιο στην Ελλάδα έναντι €0,23 στη Γερμανία, €0,38 στην Γαλλία και στην Ισπανία €0,33, το βρεφικό γάλα 0-6 μηνών 400 γρ. €5,84 στη Σουηδία αλλά €13,92 στην Ελλάδα, 1 λίτρο γάλα €1,10 στη Σουηδία και στην Ελλάδα €1,70 το θαύμα βρίσκεται μόνο στη φαντασία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και στους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους των «πέτσινων» καναλιών.

Ταυτόχρονα αναζητείται και το επενδυτικό μπουμ που είχε υποσχεθεί από το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με στόχο €100 δις. ιδιωτικών επενδύσεων στην πενταετία ή €80 δις. την τετραετία έχουμε αύξηση επενδύσεων παγίου κεφαλαίου μόνο κατά €12 δις.

Όλα τα παραπάνω δεν τα λες και οικονομικό θαύμα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter