Ψέμα και θράσος από τη Νικολάου: Υποστηρίζει ότι ο Κουφοντίνας μετήχθη στον Κορυδαλλό – Αρνείται να προσκομίσει τα έγγραφα

Ψέμα και θράσος από τη Νικολάου: Υποστηρίζει ότι ο Κουφοντίνας μετήχθη στον Κορυδαλλό – Αρνείται να προσκομίσει τα έγγραφα

Το παράτυπο της υπόθεσης της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές Δομοκού, είχε σημειωθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή της δημοσιοποίησής της και έρχεται να επιβεβαιωθεί από την απάντηση της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου στην αίτηση του κρατουμένου να του παραδοθεί αντίγραφο της απόφασης με την οποία μετήχθη.

Υπενθυμίζεται πως ο κρατούμενος και προσωπικός εχθρός της οικογένειας Μητσοτάκη, μετήχθη εν μέσω πανδημίας την ώρα που οι φυλακές της χώρας είναι μία τεράστια υγειονομική βόμβα λόγω της ανεπαρκούς κρατικής πρόληψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο σωφρονιστικό κατάστημα που κρατούνταν ο Δ. Κουφοντίνας πριν μεταχθεί το 2018 στις αγροτικές φυλακές Βόλου ήταν ο Κορυδαλλός, πράγμα που σημαίνει σύμφωνα με τον νέο νόμο, ότι θα έπρεπε να επιστρέψει εκεί και όχι στον Δομοκό όπου και πήγε αφού αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο κρατούμενος που δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

Με την απάντησή της προς την πλευρά του Δ. Κουφοντίνα η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ θράσους και ψέματος ισχυριζόμενη πως ο κρατούμενος μεταφέρθηκε με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών στον Κορυδαλλό και από εκεί μετά από δική της παρέμβαση μετήχθη στις φυλακές Δομοκού «για λόγους δημόσιας τάξης, ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας, στο πλαίσιο των μέτρων τα οποία ελήφθησαν λαμβάνοντας υπόψη την επικρατούσα επιδημιολογική κατάσταση, για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού στο Κατάστημα αυτό».

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε αντίθεση με όσα λέει η Σ. Νικολάου, δεν μετήχθη ποτέ στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, αλλά μεταφέρθηκε παράτυπα, αιφνιδιαστικά και με βάναυσο τρόπο κατευθείαν στον Δομοκό.

Η ίδια παραδέχεται την προσωπική της παρέμβαση στη μεταγωγή του ωστόσο, την οποία ωστόσο στηρίζει σε αερολογίες καθώς οι αποφάσεις για τις μεταγωγές των κρατουμένων παίρνονται αποκλειστικά από την Κ.Ε.Μ. και μόνο σε εξαιρετικά έκτακτες περιστάσεις η απόφαση επαφίεται στη Γενική Γραμματεία με την άμεση έγκριση της όμως από την Επιτροπή.

Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός πως η Σ. Νικολάου αρνείται να δώσει στην πλευρά του Δ. Κουφοντίνα τα αντίγραφα των εγγράφων μεταγωγής του που θα αποδείκνυαν όσα υποστηρίζει η ίδια, με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα των κρατουμένων που μετήχθησαν μαζί του.

Μήπως η Σ. Νικολάου προσπαθεί να κρύψει την παράνομη και αντίθετη με τον Σωφρονιστικό Κώδικα, προσωπικής της απόφασής για τη μεταγωγή του κρατούμενου από τον Βόλο στον Δομοκό;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter