Ψέμα στο ψέμα…

Μόνο ως κωμωδία μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα είπαν Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Γεραπετρίτης ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Εν ολίγοις, το ζουμί είναι ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και πως ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα είναι, εκτός σοβαρού απρόοπτου – παρά τις πιέσεις από το Μαξίμου – ξανά υποψήφιος.

*** Δεν φαντάζομαι ότι κάποιος περίμενε ότι θα αναλάβουν ευθύνες. Δεν το έκαναν ποτέ. Θα το κάνουν τώρα, παραμονές των εκλογών; Κι άντε έτσι έγιναν κυβέρνηση το 2019. Το να κατηγορούν όμως τώρα την αντιπολίτευση για τα όσα έκαναν ή δεν έκαναν πριν 4 χρόνια είναι πραγματικά αστείο.

Έφτασαν, δε, στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως τηλεδιοίκηση το τοπικό σύστημα ελέγχου στη Λάρισα, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2019 υπήρχε κανονική τηλεδιοίκηση, με οθόνες και υπολογιστές. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

*** Για το δευτεροβάθμιο εποπτικό όργανο της Καρόλου, στο κέντρο της Αθήνας, είπαν ότι λειτουργεί και σήμερα, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει δημόσια τις τελευταίες μέρες ότι αυτό δεν ισχύει. Ή μας αντιμετωπίζουν ως ηλίθιους ή όντως είμαστε ηλίθιοι.
Άλλη περίπτωση δεν υπάρχει…

*** Για το αδίκημα της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση, διώκεται ο Ανδρέας Πάτσης, μετά τις αποκαλύψεις του Documento. Πρόκειται για το ίδιο αδίκημα που τελεί εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τους οποίους όμως έχει καθαρίσει – όπως αρχικά είχε πράξει και με τον Ανδρέα Πάτση – η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Εδώ βλέπετε δεν έχουμε Βέλγους δικαστές…

*** Στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι ΕΥΠ και Pretador συνδέονται από το ίδιο κέντρο καταλήγουν η εφημερίδα New York Times, η οποία επιβεβαιώνει το Documento σχετικά με τη στοχοποίηση της αμερικανίδας πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ και μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, Άρτεμις Σίφορντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Σίφορντ είχε λάβει sms που ζητούσε να επιβεβαιώσει το ραντεβού της για τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού. Το μήνυμα περιείχε τον μολυσμένο σύνδεσμο, ο οποίος και πατήθηκε.

*** Υπενθυμίζουμε, δε, ότι ο Γιάννης Ραγκούσης είχε καταγγείλει στη Βουλή αντίστοιχη περίπτωση επιμόλυνσης κινητού μέσω sms για δήθεν εμβολιασμό, αλλά ο Κυριάκος Πιερρακάκης, τον οποίο ζηλεύουν και στην Ιαπωνία, είχε δείξει γιατρούς, φαρμακοποιούς και ΚΕΠ. Τα είπαμε, φταίει πάντα κάποιος άλλος. Ποτέ ο Μητσοτάκης, ποτέ κάποιος από την κυβέρνηση.

*** Στις 3,6 μονάδες είναι πλέον η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Alco. Για όσους δεν θυμούνται, είναι η ίδια εταιρεία που είχε βγάλει, επί πανδημίας, ότι το 23% όσων δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

*** Τελικά ήταν θυσία, όπως είπε ο πρωθυπουργός στο Μαρούσι, τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη ή ευκαιρία, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης;
Ακούμε με προσοχή τον Γιάννη Οικονόμου.

*** Συνολικά 391 βλάβες και αστοχίες έχουν διαπιστωθεί τους τελευταίους μήνες στα νέα τμήματα της γραμμής 3 του Μετρό, μεταξύ των οποίων και η εισροή θαλασσινών υδάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Data Journalists. Μιλάμε για το «κατασκευαστικό επίτευγμα», όπως το χαρακτήριζαν σε άλλη μία φιέστα Μητσοτάκης και Καραμανλής. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παρήγγειλε για το ζήτημα προκαταρκτική εξέταση.

*** Χαμός με τη Ρωσίδα κατάσκοπό. Απανωτά τα δημοσιεύματα για τη «Μαρία Τσάλλα». Ό,τι ακριβώς συνέβη και με την τιμητική πολιτογράφηση του Τούρκου, Γιασάμ Αγιαβέφε.
Τι όχι;

*** Η Γαλλία στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό, αλλά δεν έχουν Κοκλώνη. Αυτά να τα λέμε…

Η ΝΤΑΜΑ