Ψέματα και σύγχυση αντί απαντήσεων από Μητσοτάκη για την επιστολή της ΑΔΑΕ

Ψέματα και σύγχυση αντί απαντήσεων από Μητσοτάκη για την επιστολή της ΑΔΑΕ

Συνειδητά ψέματα εξαπολύει από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για την πρόταση μομφής σε βάρος του, αφού παρότι γνωρίζει πως το περιεχόμενο της επιστολής Τσίπρα στην ΑΔΑΕ περιελάμβανε ερωτήματα για την παρακολούθηση συγκεκριμένων προσώπων, εκείνος παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό που περιμένει απαντήσεις.

Στο ψέμα και την παραπλάνηση κατέφυγε ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να σηκώσει σκόνη και να πετάξει λάσπη στην αντιπολίτευση και στα ερωτήματα των πολιτών για τις εκκωφαντικές ευθύνες του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων υπουργών, στρατηγών και άλλων από την ΕΥΠ της εποπτείας του.

Κατά την εξωφρενική τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η απαντητική επιστολή της ΑΔΑΕ στον αρχηγό της αξιωματικής δεν περιελάμβανε ονόματα «στόχων» της ΕΥΠ, κατηγορώντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα πως παραπλάνησε τους πολίτες με όσα αποκάλυψε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας. Επικαλέστηκε δε πως ο ίδιος έχει στην κατοχή του την επιστολή του Χρ. Ράμμου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συνεπώς γνωρίζει τι περιελάμβανε.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχική του επιστολή στην ΑΔΑΕ, υπέβαλε αίτημα για ενημέρωση για την άρση απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων. Συγκεκριμένα, το ερώτημα περιελάμβανε ερωτήματα για την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών αριθμών των Κωνσταντίνου Φλώρου, Κωστή Χατζηδάκη, Χαράλαμπου Λαλούση, Θεόδωρου Λάγιου, Αριστείδη Αλεξόπουλου και Αλέξανδρου Διακόπουλου.

Η δε απάντηση της ΑΔΑΕ και του Χρήστου Ράμμου στο αίτημα Τσίπρα ήταν η επιβεβαίωση της άρσης του απορρήτου των έξι αυτών αριθμών από την ΕΥΠ. Με απλά λόγια, η επιβεβαίωση ήρθε για την άρση του απορρήτων των τηλεφωνικών αριθμών των παραπάνω προσώπων, τους οποίους άπαντες γνωρίζουν πως ανήκουν στον καθέναν εξ αυτών.

Όταν λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει από το βήμα της Βουλής να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα με υπονοούμενα και κατηγορίες ακόμα και για το ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπλανά τους πολίτες, την ώρα που αποκαλύπτει το εύρος του σκανδάλου του ίδιου του πρωθυπουργού, επιλέγει συνειδητά, για μία ακόμα φορά να εξαπολύσει οχετό ψεμάτων και παραποίησης της πραγματικότητας, εκεί που νιώθει άνετα να κρύβεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter