Ψέματα και θράσος από τον Λ. Οικονόμου για τον Δ. Κουφοντίνα

Ψέματα και θράσος από τον Λ. Οικονόμου για τον Δ. Κουφοντίνα

«Πρέπει να υπενθυμίσω ότι ο Κουφοντίνας είναι βαρυποινίτης και έχει καταδικαστεί για δολοφονίες. Εκτίει την ποινή του, σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται. Επιχειρεί να εκβιάσει την πολιτεία για να πετύχει την κατ’ εξαίρεση και προνομιακή μεταχείριση έναντι των συγκρατουμένων του. Η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά και δεν εκβιάζεται», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στο περιθώριο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Συναθροίσεων.

Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι τώρα δήλωση κυβερνητικού στελέχους για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται στην 14η ημέρα απεργίας πείνας και η υγεία του βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. 

Παρά το γεγονός πως ο κάθε κρατούμενος από τη στιγμή που εισέλθει στις ελληνικές φυλακές, σταματάει να κρίνεται για τις πράξεις του αλλά το μόνο που προσμετράται πια είναι η συμπεριφορά του μετά τη φυλάκιση ο Λ. Οικονόμου, όπως και συνολικά η κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρεί να δαιμονοποιήσει τον ίδιο τον Δημήτρη Κουφοντίνα φορώντας του το πέπλο του τρομοκράτη, πράγμα που θεωρεί πως δικαιολογεί οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων του. 

Ο Δ. Κουφοντίνας δεν ζητάει κατ’ εξαίρεση και προνομιακή μεταχείριση έναντι των συγκρατουμένων του, αλλά αντίθετα ζητά να εφαρμοστούν τα νόμιμα και νόμιμο σύμφωνα με τον νέο νόμο του Μ. Χρυσοχοΐδη είναι η μεταφορά του στον Κορυδαλλό και όχι στον Δομοκό. 

Ο ίδιος το είχε τονίσει στη δήλωσή του: «Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο απεργός πείνας, μετήχθη παρανόμως και εσπευσμένα στον Δομοκό, με προσωπική απόφαση της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, με την τελευταία να ισχυρίζεται ψευδώς ότι αρχικά ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter