Ψέματα και τρομοκρατία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά μη αρεστών ΜΜΕ και δημοσιογράφων (Video)

Ψέματα και τρομοκρατία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά μη αρεστών ΜΜΕ και δημοσιογράφων (Video)

Με ψέματα και τρομοκρατία προσπαθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φιμώσει και να τρομοκρατήσει τον Τύπο και τους δημοσιογράφους που επιθυμούν να ενημερώσουν και όχι να υποκύψουν.

Νέο σοβαρό περιστατικό που αφορά άμεσα τη Δημοκρατία και την Ελευθερία του Τύπου σημειώθηκε σήμερα όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή του δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ του Documento, Μάριου-Ραφαήλ Μπίκου όταν ο τελευταίος κάλυπτε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας για το Documento, documentonews.gr και koutipandoras.gr

Με την ψευδή δικαιολογία ότι δεν είχε χαρτιά, τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ ενώ ο ίδιος στο βίντεο που ακολουθεί, μέσα από το περιπολικό της αστυνομίας αποδεικνύει ότι είχε όλα τα έγγραφα μαζί του και που αποδείκνυαν πως ήταν δημοσιογράφος και κάλυπτε καθαρά ρεπορτάζ.

Στο ένα μάλιστα βίντεο, ο ίδιος επιδεικνύει τα έγγραφα τη στιγμή που οι αστυνομικοί επιμένουν ότι δεν τα έχουν δει!

Πρόκειται βέβαια για μία παράνομη «προσαγωγή» μέσα στο πνεύμα της τρομοκρατίας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του πολιτικού προϊσταμένου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αποδέκτες το λαό αλλά κυρίως τους δημοσιογράφους, αφού ο ίδιος ο δημοσιογράφος-ρεπόρτερ τη στιγμή που κρατάει τα επίσημα έγγραφα στο χέρι, οι ίδιοι οι αστυνομικοί δηλώνουν πως… δεν τα είδαν! 

Αναφέρει μάλιστα ότι μέσα στο περιπολικό -εν καιρώ αυστηρών μέτρων κορονοϊού – βρίσκονται συνολικά πέντε άτομα.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του και νομικός σύμβουλος του Documento, Γιάννης Απατσίδης βρίσκεται στη ΓΑΔΑ απαιτώντας εξηγήσεις για το συμβάν χωρίς μέχρι στιγμής να του έχει δοθεί ουδεμία εξήγηση. 

Εμμένει η Αστυνομία ότι δεν βλέπει… έγγραφα! 

Αργά απόψε η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιμένει πως ο δημοσιογράφος-ρεπόρτερ του Documento δεν είχε μαζί του έγγραφα, παρά το ότι τα παρουσιάζει μπροστά στους αστυνομικούς, μέσα στο περιπολιτικό με το oποίο οδηγείται στη ΓΑΔΑ.

Συγκεκριμένα η ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Τέλος σε συνέχεια δημοσιευμάτων και δηλώσεων, διευκρινίζεται ότι δεν υπήρξε σύλληψη φωτορεπόρτερ.

Νωρίτερα από την περιοχή της Πλατείας Συντάγματος προσήχθησαν (5) άτομα, μεταξύ των οποίων και ημεδαπός, ο οποίος δεν είχε μαζί του κανένα έγγραφο επιβεβαιωτικό της προφορικής του δήλωσης ότι είναι φωτορεπόρτερ. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων του αποχώρησε.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter