Ψέματα κατά των αρχαιολόγων, εκδίκηση και λογοκρισία, και στο βάθος ένα κτίριο «φιλέτο»

Ψέματα κατά των αρχαιολόγων, εκδίκηση και λογοκρισία, και στο βάθος ένα κτίριο «φιλέτο»

Ψέματα, τυλιγμένα σε ψέματα, σερβιρισμένα με ψέματα, είναι η νεοδημοκρατική «γραμμή» υποστήριξης της υπουργού Λίνας Μενδώνη, μετά την εκδικητική της απόφαση, στις 11 Αυγούστου, να κάνει έξωση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, από το νεοκλασικό κτίριο της Ερμού που είναι η έδρα του εδώ και 41 χρόνια.

Διάφοροι αυτόκλητοι συνήγοροι για να δικαιολογήσουν τον αυταρχισμό της υπουργού Πολιτισμού αμολάνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απίθανες ψευτιές. Επώνυμοι νεοδημοκράτες και ανώνυμα τρολ, συνεπικουρούμενοι από ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες, χειροκροτούν την έξωση του ΣΕΑ, επειδή, λένε «είναι άντρο αριστερών», «κάνει μόνο αριστερές εκδηλώσεις», «βγάζει χρήματα από εκδηλώσεις», «είναι ανθελληνικός», «εμποδίζει την ανάπτυξη» και πολλά άλλα τέτοια, που θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν πολύ σοβαρά.

Είναι σοβαρά επειδή με ψέματα προωθούν τον εκφασισμό. Είναι σοβαρά επειδή βάλλουν εναντίον ενός ιστορικού συλλόγου, που τα μέλη του έχουν δώσει μάχες για να υπερασπιστούν την ιστορική κληρονομιά της χώρας.

Η κόντρα της Λίνας Μενδώνη με τον ΣΕΑ δεν άρχισε πρόσφατα με την εκδήλωση για το ναυάγιο της Πύλου. Υπάρχει η σύγκρουση για την καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, η αποκάλυψη της συμφωνίας για τη Συλλογή Στερν, η μάχη των αρχαιολόγων απέναντι στη μαφία της Μυκόνου και απέναντι σε όσους, σε όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να καταπατήσουν αρχαιολογικούς χώρους.

Για το ναυάγιο της Πύλου είχε κηρυχθεί εθνικό πένθος, αλλά αυτό το ξεχνάνε. Πάλι καλά που δεν είπαν ότι οι «αριστεροί» βύθισαν το πλοίο που έπνιξε 600 ανθρώπους. Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΑ για την Πύλο ήταν ομόφωνο, όχι κάποιων αριστερών. Και αυτό το κρύβουν.

Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, που καθυβρίζουν, συμμετέχουν πέντε συνδικαλιστικές παρατάξεις, που εκπροσωπούν όλο το πολιτικό φάσμα.

Η προκλητικότητά τους είναι τέτοια, που ανάμεσα στα άλλα, κατηγορούν τον ΣΕΑ πως έκανε εκδήλωση με μπαρ για να βγάλει χρήματα, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο ΣΕΑ παραχώρησε τον χώρο στον Δήμο Αθηναίων για μια θεματική βραδιά. Ηταν το Athens Cocktail Festival για το οποίο είχαν γραφτεί έπαινοι στον αθηναϊκό Τύπο.

Γιατί είναι αντιδημοκρατική η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού έχουν γραφτεί πολλά. Εχει απαντήσει και ο ΣΕΑ που προετοιμάζει κινητοποιήσεις και δικαστική μάχη. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι οι υποψίες ότι η Λίνα Μενδώνη δεν έδρασε μόνο εκδικητικά απέναντι στους αρχαιολόγους, ούτε θέλει μόνο να τους φιμώσει.

Το κτίριο είναι «φιλέτο» και αν εκδιωχθεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κάποιος θα το πάρει. Η κυρία Μενδώνη που έχει μετατρέψει πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας ΝΠΔΔ με διορισμένες από την ίδια διοικήσεις, μπορεί να σχεδιάζει οτιδήποτε για το κτίριο. Σε βάρος του Πολιτισμού, ως συνήθως.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter