«Ψέματα πως το Ιράκ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής», λέει ο Τραμπ ξεμπροστιάζοντας τον Κόλιν Πάουελ

«Ψέματα πως το Ιράκ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής», λέει ο Τραμπ ξεμπροστιάζοντας τον Κόλιν Πάουελ

Έξαλλος έγινε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ και τους χαρακτηρισμούς εναντίον του, με αποτέλεσμα να βγάλει τα άπλυτά του στη φόρα λέγοντας πως οι ΗΠΑ προχώρησαν σε πόλεμο με το Ιράκ μετά τα ψέματα του Πάουελ πως το Ιράκ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής.

«Ο Κόλιν Πάουελ είναι άκαμπτος, υπεύθυνος που μας οδήγησε στους καταστροφικούς πολέμους της Μέσης Ανατολής. Μόλις ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει έναν άλλον άκαμπτο πολιτικό, τον Κοιμισμένο Τζο Μπάιντεν. Δεν είχε πει ο Πάουελ ότι το Ιράκ είχε “όπλα μαζικής καταστροφής”;. Δεν είχε, αλλά εμείς πήγαμε στον ΠΟΛΕΜΟ!» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter o Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στις δηλώσεις αυτές αφότου ο Κόλιν Πάουελ τον αποκάλεσε «αναποτελεσματικό» και ότι από τότε που ανέλαβε την προεδρία έχει γίνει χειρότερος. Μάλιστα ο Ρεπουμπλικανός πρώην υπουργός, που οδήγησε τον αμερικανικό στρατό στον Πόλεμο του Κόλπου, το 1991, υπό τον εκλιπόντα τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, συμπλήρωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι όχι μόνον δεν θα στηρίξει τον Τραμπ, αλλά θα ψηφίσει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του και πρώην αντιπρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter