Ψέμματα από τη ΝΔ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο στο ψήφισμα κατά της Τουρκίας

Ψέμματα από τη ΝΔ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο στο ψήφισμα κατά της Τουρκίας

Ευτυχώς που υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για να διαψεύδει τον εαυτό του και την ίδια τη ΝΔ!

Βέβαια όλα ξεκίνησαν από τον φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκλεκτού του για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ που μίλησε για δήθεν μπλοκάρισμα ψηφίσματος κατά της Τουρκίας εκ μέρους της Αριστεράς και των Σοσιαλιστών.

Τότε πήρε την σκυτάλη η Νέα Δημοκρατία για να ισχυριστεί πως η Αριστερά δεν στήριξε το ψήφισμα κατά της Τουρκίας. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ (9/7/2020) που εξέδωσε αμέσως σημείωνε:

«Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει καλά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ομιλίας – παρέμβασης στην Ολομέλεια εξ αποστάσεως, αντίθετα υπάρχει δυνατότητα ψήφου. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει για άλλη μια φορά τους ανακριβείς ισχυρισμούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος περί δήθεν μη καταδίκης της προκλητικότητας της Τουρκίας από την Αριστερά παρότι αποδείχθηκαν απολύτως ψευδεις. Είναι κρίμα που η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να μην προβάλει την καταδίκη της προκλητικότητας της Τουρκίας από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και καταφέυγει σε «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» πολιτική».

Διόρθωση και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Η αλήθεια είναι πως οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρωτοστάτησαν στην εκστρατεία καταδίκης της Τουρκίας, μετά από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο υπεύθυνος Τύπου του Mάνφρεντ Βέμπερ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραδέχτηκε το σφάλμα με tweet:

Μιλώντας ωστόσο στο Κόντρα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός επέμεινε στο fake και… κατήγγειλε την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «απείχε από την συζήτηση για ψήφισμα κατά του Ερντογάν» ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και tweet στη συνέχεια παρά την διάψευση από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος! (Στο βίντεο στο 1:46)

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τα φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ είχαν προλάβει να διαδώσουν τα fake news…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter