Ψεύτικες υποσχέσεις

Ψεύτικες υποσχέσεις

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποκαλύπτονται όσο πλησιάζει το τέλος του τρέχοντος έτους και ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στο 2022, έτος που θα κριθούν όλα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δυστυχώς οι ενδείξεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές, όσο και αν εντείνεται το προπαγανδιστικό σόου μέσω των καλοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης.
Το κύμα ακρίβειας έχει οδηγήσει ήδη στο ροκάνισμα του 10% του κατώτατου μισθού και αν συνεχιστεί η απώλεια του διαθεσίμου εισοδήματος όχι πλέον μόνο όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα λάβει δραματικές διαστάσεις.

Τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις πιέζονται επίσης και από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης.
Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα που κτυπάει τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπόσχεται ψίχουλα τα οποία μοιράζει σε όλο και λιγότερες.

Όταν ο πρωθυπουργός ανακοινώνει από το βήμα της Βουλής έκτακτο επίδομα για συνταξιούχους, υγειονομικούς και ΑμεΑ, έρχεται ο θεματοφύλακας των οικονομικών πολύς Θεόδωρος Σκυλακάκης, να τον διαψεύδει και το περιορίζει βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια €7.200 ατομικό εισόδημα και €14.400 για οικογενειακό, αποκλείοντας μάλιστα τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Φαίνεται ότι τα μέτρησε καλύτερα από τον ανέμελο Κυριάκο και είδε ότι δεν του φτάνουν για τους καλούς φίλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ετσι όμως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη όσο και αν οδύρεται ο Αδωνης Γεωργιάδης. Όταν μάλιστα δεν μπορούν να υλοποιήσουν ούτε αυτό που υπόσχονται καθώς 3.500 σχέδια επενδύσεων έχουν κολλήσει στον γραφειοκρατικό μηχανισμό των υπουργείων.

Με απορρύθμιση της αγοράς εργασίας στην οποία επιδίδεται εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχείς μειώσεις μισθών και μνημονιακού τύπου προϋπολογισμό η ανάπτυξη θα μείνει μόνο στους αριθμούς.

Και έρχονται και νέα μνημόνια εξ Εσπερίας, βλέπε Γερμανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter