Ψηφιακό περιοδικό: Ο Μάης της ελπίδας και της αμφισβήτησης

Ψηφιακό περιοδικό: Ο Μάης της ελπίδας και της αμφισβήτησης

Το χρονικό μιας εξέγερσης: Πενήντα δύο χρόνια μετά τον Μάη του 1968 αυτό που περισσεύει είναι η κριτική που γίνεται στη δημόσια σφαίρα και αφορά τους πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής.

Ε και τι έκαναν; Ε και τι άλλαξαν; Πολλά και τίποτε έκαναν, πολλά και τίποτε πέτυχαν. Όμως έκαναν. Και την ώρα της πράξης κριτίκαραν τον παλιό κόσμο και ζητούσαν την ανατροπή του. Τον ανέτρεψαν; Όχι, αλλά από το φθινόπωρο του 1968 ο παλιός κόσμος προσπάθησε να συγχρονίσει τον βηματισμό του με τον αντίστοιχο των παιδιών του. Τα παιδιά του Μάη έζησαν την απόλυτη εξέγερση στα μέσα του 20ού αιώνα. Την έζησαν. Αυτό που συνήθως δεν κάνουν οι επικριτές. Που νιώθουν πιο βολικά με το να απέχουν από την ίδια τη ζωή.

Ήταν μια εποχή που συντάραξε σχεδόν όλο τον πλανήτη. Επίκεντρο ήταν η Γαλλία και οι σεισμικές δονήσεις ακούστηκαν στην Πράγα, στο Μεξικό, στην Ινδονησία, στην Ιαπωνία, στην Κούβα, αργότερα στην Ελλάδα. Το νέο ψηφιακό περιοδικό ακολουθεί το χρονολόγιο της εξέγερσης εμπλουτισμένο με σπάνιο οπτικοακουστικό αρχειακό υλικό.

Πατήστε εδώ και διαβάστε το ψηφιακό περιοδικό για τον Μάη του 1968

Δείτε επίσης: Digital Magazine: Μανώλης Γλέζος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter