Ψηφοθηρικές κινήσεις Τραμπ

Ψηφοθηρικές κινήσεις Τραμπ

Εκταμίευση ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων για έργα υποδομών επεξεργάζεται το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει την οικονομία εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Είναι οι 12 μονάδες που τον χωρίζουν από τον αντίπαλό του για το προεδρικό χρίσμα, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύουν τόσο μη φιλικά προς τον ίδιο μέσα ενημέρωσης (βλ. CNN) όσο και μέσα που εξυπηρετούν το αφήγημά του περί «σπουδαίας Αμερικής» και συνηθίζουν να τον παρουσιάζουν ως τον απόλυτο ηγέτη (βλ. Just the News του συντηρητικού Τζον Σόλομον).

Είναι και η αμερικανική οικονομία, το καύχημα του προέδρου Τραμπ από την αρχή της θητείας του, η οποία δέχθηκε γερό πλήγμα από την πανδημία της Covid-19.

Με τούτα και με κείνα, ο πρόεδρος του διχασμού, ο οποίος απέτυχε παταγωδώς να ψελλίσει, έστω, δυο λόγια ενότητας τόσο με αφορμή τη φονική επέλαση της Covid-19 (περισσότεροι από 116.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα) , όσο και με αφορμή τη βάναυση δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, η οποία έβγαλε τους Αμερικανούς στους δρόμους, προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να κάνει ενέσεις μπότοξ στην εικόνα του.

Με το βλέμμα στις κάλπες του Νοεμβρίου και μόνο, ο πρόεδρος της μειοψηφίας (μην ξεχνάμε ότι στις εκλογές του 2016 συγκέντρωσε λιγότερες ψήφους από την τότε αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον) επιχειρεί να στρέψει την προσοχή των ψηφοφόρων μακριά από τις απανωτές αποτυχίες του και να αναζωογονήσει την οικονομία με μια γερή δόση της τάξης του 1 τρις δολαρίων.

Τα κεφάλαια, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg, σχεδιάζεται να διοχετευθούν σε έργα υποδομών, όπως δρόμοι, γέφυρες, αλλά και σε έργα που θα στηρίξουν τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου 5G.

Έργα την προηγουμένη των εκλογών. Ποιος είναι ο Τραμπ για να πρωτοτυπήσει;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter