«Ψήνεται» η Δυτική και Βόρεια Ευρώπη – Αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ

«Ψήνεται» η Δυτική και Βόρεια Ευρώπη – Αναμένονται θερμοκρασίες ρεκόρ

Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα καύσωνα έρχεται η Βόρεια και η Δυτική Ευρώπη το οποίο θα μπορούσε να σπάσει όλα τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Ήδη δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους στη Βρετανία. Συγκεκριμένα, η  μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε την Τετάρτη ότι βρήκε το σώμα ενός άνδρα που πήγε να κολυμπήσει στον Τάμεση και ότι εξακολουθούσε να ψάχνει για άλλους δύο άνδρες που έλειπαν και επίσης είχαν πάει να κολυμπήσουν στον ποταμό. 

Η αστυνομία εντόπισε έναν ακόμα νεκρό σε ένα υδάτινο πάρκο στο Gloucestershire, νοτιοδυτική Αγγλία, χθες Τρίτη.

Στην πόλη Μπορντό στη Γαλλία ο υδράργυρος έφτασε τους 41,2 βαθμούς Κελσίου χθες Τρίτη καταγράφοντας την υψηλότερη θερμοκρασία. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Γαλλίας βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς το νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η Γαλλική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε την Τρίτη 23 Ιουλίου ότι ποτέ ξανά δεν είχαν καταγραφεί θερμοκρασίες άνω των 40°C σε τόσο μεγάλη έκταση της Γαλλίας από την αρχή των καταγραφών τον 19ο αιώνα. Παράλληλα οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε μεγάλες γαλλικές πόλεις δεν υποχωρούν κάτω από τους 24°C, για παράδειγμα στην Τουλούζη, κάτι που επίσης αποτελεί ρεκόρ. Ακόμη ένα αξιοπρόσεκτο ρεκόρ που έχει σημειωθεί φέτος είναι αυτό της Κλερμόν-Φεράν, όπου μέχρι το 2018 ο υδράργυρος τα τελευταία 100 χρόνια είχε ξεπεράσει τους 40°C μόλις μια φορά το 1983, ενώ φέτος ήδη έχει ξεπεράσει το ρεκόρ τον προηγούμενο μήνα με 40.9°C και η πρόβλεψη δείχνει να σημειώνονται ξανά τιμές άνω των 40°C τις επόμενες ημέρες.

Η θερμοκρασία στο Λονδίνο αναμένεται να φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη ενώ η μέγιστη θερμοκρασία στην Βρετανία θα μπορούσε να αγγίξει τους 38,5 βαθμούς Κελσίου.

Στο Παρίσι η θερμοκρασία είναι πιθανό να αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου – την υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στην πόλη. Οι τοπικές υπηρεσίες σε 80 από τις 96 συνολικά περιφέρειες της Γαλλίας βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω καύσωνα.

Στη Γερμανία, η Μετεωρολογική Υπηρεσία DWD προειδοποίησε ότι η θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη.

Το νέο αυτό κύμα καύσωνα έρχεται μόλις ένα μήνα μετά τον καύσωνα που έπληξε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σπάζοντας τα ρεκόρ θερμοκρασίας του Ιουνίου στη Γερμανία, την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία.

_x000D_
_x000D_

Ρεκόρ θερμοκρασίας σε Βέλγιο και Ολλανδία

Η θερμοκρασία των 38,9 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε σήμερα στη στρατιωτική βάση Κλάιν Μπρόγκελ, στο βορειοανατολικό Βέλγιο, ένα ιστορικό ρεκόρ στη χώρα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής μετεωρολόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Βελγίου (IRM) Ντάβιντ Ντεχενάου.

Ο σταθμός μέτρησης του Κλάιν Μπρόγκελ, που υπάγεται στον βελγικό στρατό, καταγράφει συχνά τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα. Είχε μετρήσει θερμοκρασία 38,8 βαθμών Κελσίου το καλοκαίρι του 2018, διευκρίνισε ο μετεωρολόγος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι 38,9 βαθμοί Κελσίου που έδειξαν σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα τα θερμόμετρα είναι «η υψηλότερη θερμοκρασία στο Βέλγιο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται οι θερμοκρασίες το 1833» υπογράμμισε ο επιστήμονας σε μήνυμά του στο Twitter.

Την ίδια ώρα, στην Ολλανδία, ο υδράργυρος ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα, με 38,8 βαθμούς Κελσίου, ήτοι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα, ανακοίνωσε το βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας (KNMI).

Με την Ευρώπη να πλήττεται από τον καύσωνα, στην Ολλανδία, τα θερμόμετρα έδειξαν 38,8 βαθμούς Κελσίου γύρω στις 15.00 τοπική ώρα στο Γκίλζε-Ρίτζεν, στο νότιο τμήμα της χώρας, επισημαίνει το KNMI σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το τελευταίο ρεκόρ χρονολογείται από το 1944, με 38,6 βαθμούς Κελσίου.

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter