Ψήνεται ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στις ΗΠΑ

Ψήνεται ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στις ΗΠΑ

Προ ημερών γράφαμε εδώ στο Documento ότι η ποιοτική διαφορά των τελευταίων εβδομάδων ήταν η ενεργοποίηση του αμερικανικού παράγοντα στα τεκταινόμενα στη ΝΑ Μεσόγειο ενόψει και των προεδρικών εκλογών. 

Τώρα κάποιες πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (επικαλούνται Αμερικανό γερουσιαστή) αναφέρουν ότι γίνονται ενέργειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για συνάντηση του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη με οικοδεσπότη τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 

Θέλουν μάλιστα η εν λόγω συνάντηση να γίνει τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Στις ΗΠΑ λένε ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε το «Ορούτς Ρέις» από το τρίγωνο Κρήτη – Κύπρος – Καστελόριζο, η έξοδος του οποίου άλλωστε ήταν μια καλοστημένη παράσταση για να φτάσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου ήταν το δόλωμα, το κερασάκι στην τούρτα ώστε το Καστελόριζο ναι μεν να είναι υπό ελληνική κυριαρχία αλλά να μη διαθέτει ΑΟΖ. 

Το μέτωπο τώρα για πολλούς μεταφέρεται νοτίως της Κρήτης (τουρκολιβυκό μνημόνιο), όπου όλως τυχαίως η χώρα μας δεν προχώρησε στην επέκταση των χωρικών της υδάτων από τα έξι στα δώδεκα ναυτικά μίλια, ενώ την άφησε και εκτός από τη συμφωνία με την Αίγυπτο. 

Και κάτι τελευταίο, όχι άνευ σημασίας: οι ίδιοι κύκλοι στις ΗΠΑ λένε ότι «όλα άρχισαν στις 7 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον, όταν ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter