Με υπερβολική αυτοπεποίθηση, ως συνήθως, ο Άδωνης Γεωργιάδης ανακάλυψε τον… τροχό. Παρουσίασε σήμερα ένα ψηφιακό εργαλείο με το οποίο θα μπορούν να αξιολογούν οι ασθενείς τα νοσοκομεία.
Το έργο που πραγματοποιείται με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης υποτίθεται ότι είναι μια πρωτοπόρα υπηρεσία του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Λέμε «υποτίθεται» καθώς πρόκειται για μια εφαρμογή, που χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο διαλυμένο ΕΣΥ, μεταθέτει την ευθύνη στο προσωπικό που δεν φταίει και όχι σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, δηλαδή το υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες.
«Η αξιολόγηση θα γίνεται από τους ασθενείς άνω των 18 ετών που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Δίνουμε φωνή στους χρήστες, μαθαίνουμε όσα βίωσαν στο νοσοκομείο, από το αν υπήρχε χαρτί τουαλέτας ή σεντόνια έως το χρόνο εξυπηρέτησης από το προσωπικό», είπε ο υπουργός Υγείας. «Με αυτό τον τρόπο θα βγάζουμε σκορ για τις υπηρεσίες που παρέχει κάθε κλινική και τα στοιχεία αυτά θα δημοσιοποιούνται για να γινόμαστε καλύτεροι».
Συγκεκριμένα μετά το εξιτήριο οι ασθενείς θα μπορούν να απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο θα μπαίνουν από σύνδεσμο που θα φτάνει στο κινητό τους με sms.
Το ερωτηματολόγιο θα περιέχει ερωτήσεις για τα παρακάτω:
- Προσβασιμότητα
- Οργάνωση και συντονισμός της φροντίδας
- Ποιότητα φροντίδας και αλληλεπίδραση με το προσωπικό (επικοινωνία, ευγένεια και εμπιστοσύνη)
- Υποστήριξη και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων
- Καθαριότητα, υγιεινή και σίτιση
- Υποστήριξη και ενημέρωση κατά την έξοδο από το νοσοκομείο
- Η γνώση ύπαρξης των ΓΠΔΛΥΥ στα νοσοκομεία και η αποτελεσματικότητα εξυπηρέτησης
- Γενική / συνολική αξιολόγηση της παρεχόμενης φροντίδας
Φαντάζει κάπως εντυπωσιακό ότι θα βαθμολογούνται τα νοσοκομεία από τους ασθενείς, αλλά στην πραγματικότητα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, επειδή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και όποιος ασχολείται με την υγεία ξέρει πολύ καλά τα προβλήματα. Ρωτήστε οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή για να το διαπιστώσετε, αν δεν έχετε επισκεφθεί νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια.
Τα ψηφιακά μπιχλιμπίδια δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα στον μέγιστο βαθμό. Κλινικές κλείνουν επειδή δεν έχουν γιατρούς, γιατροί παραιτούνται επειδή δεν αντέχουν άλλο τις συνεχείς εφημερίες, καταγγελίες πέφτουν βροχή για ελλείψεις που απειλούν ζωές.
Οι ήρωες νοσηλευτές που κάνουν βάρδιες για 40 ασθενείς, πώς θα βαθμολογηθούν με το ψηφιακό μπιχλιμπίδι του κ. Γεωργιάδη;
Ο ασθενής που περιμένει ώρες στα επειγόντα για να εξεταστεί, τι βαθμό θα βάλει στους γιατρούς που τρέχουν πανικόβλητοι σε ατελείωτες εφημερίες;
Μία ερώτηση έπρεπε να έχει το ψηφιακό ερωτηματολόγιο: Πώς βαθμολογείτε τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη;
Γ.Μπ.
Διαβάστε επίσης:
Αγωγή Κασσελάκη κατά Μαρκόπουλου για τις «γκρίζες ζώνες» και τις «περίεργες μπίζνες»
Κύρτσος: «Παραχαράκτες» οι δημοσκόποι – Δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν το Μαξίμου