Στρατιές «ψηφιακών δολοφόνων» στην υπηρεσία του Μητσοτάκη

Στρατιές «ψηφιακών δολοφόνων» στην υπηρεσία του Μητσοτάκη

Σε δύο επίπεδα κινείται η αυριανή μεγάλη αποκάλυψη του Documento για τον τρόπο επιβολής της πλήρους κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Μια δοκιμασμένη τεχνική χειραγώγησης συνειδήσεων που είχε εφαρμοστεί από πολύ συγκεκριμένα κέντρα στα Βαλκάνια, «εισήχθη» στην Ελλάδα για χάρη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Documento αποκαλύπτει αύριο ποιοι είναι αυτοί που οργάνωσαν το σύστημα στα Βαλκάνια και σε ποιες χώρες έχουν παρέμβει ώστε να εκλεγούν οι αρεστοί συγκεκριμένων κέντρων εξουσίας, αλλά εξηγεί και την εφαρμογή του σχεδίου στην ελληνική πολιτική σκηνή με ονοματεπώνυμα και ημερομηνίες.

Υπότροπη στην κλοπή προσωπικών δεδομένων η κυβέρνηση

Η αποκάλυψη ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατείχε προσωπικά δεδομένα δεκάδων χιλιάδων πολιτών, δεν αποτελεί μια προσωπική «παρανομία» αλλά ένα έγκλημα της κυβέρνησης. Το θέμα όμως δεν αφορά μόνο τις λίστες αποδήμων. Η κυβέρνηση έχει παραδώσει ακόμη και ευαίσθητα δεδομένα σε εταιρείες όπως η Sisco και Palantir, οι οποίες βαρύνονται διεθνώς με σκάνδαλα υπογράφοντας συμβάσεις για «εξυπηρέτηση» του ελληνικού κράτους. Ποιος και πώς χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα; Έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργήσει ένα είδος «Μεγάλου Αδελφού» και παρακολούθησης των πολιτών ώστε να τους χειραγωγεί πολιτικά, κατά τα πρότυπα των επιχειρήσεων της Cambridge Analytica;

Όπως θα διαβάσετε στο αυριανό Documento, η απάντηση είναι θετική. Συγκεκριμένα αποδεικνύουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στην Ελλάδα εταιρείες που εργάστηκαν όχι ως σύμβουλοί του σε προεκλογικές εκστρατείες αλλά με μεθόδους μυστικών υπηρεσιών και ψυχολογικού πολέμου. Οι εταιρείες αυτές έχουν λίγα χρόνια πριν τεθεί στην υπηρεσία ακόμη και διεφθαρμένων ηγετών των Βαλκανίων, τους οποίους οδήγησαν στην εξουσία.

Τα στοιχεία που παραθέτει η έρευνα του Documento αποτελούν απόδειξη για τη σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ είναι ανατριχιαστική η ομοιότητα των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν όπως η επίθεση σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους, η παρουσίαση των πολιτικών αντιπάλων ως προδοτών και η ενοχοποίηση Εισαγγελέων που πολέμησαν τη διαφθορά.

Το σκάνδαλο της χρήσης προσωπικών δεδομένων από τη Μισέλ Ασημακοπούλου, οδήγησε το Documento σε μια έρευνα για τη ρουμανική εταιρεία Majoritas, την οποία φαίνεται πως χρησιμοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κάνει καμπάνιες προσωπικής στόχευσης. Η μέθοδοι χειραγώγησης με χρήση προσωπικών δεδομένων, έγινα γνωστές το 2018, όταν αποκαλύφθηκε ότι η Bρετανική εταιρεία Cambridge Analytica, συνέλεξε προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Majoritas: Πώς στήθηκε το βαλκανικό σχέδιο χειραγώγησης συνειδήσεων

Όπως θα διαβάσετε, από το 2010 λειτουργούσε στα Βαλκάνια ένα σύστημα επιβολής πολιτικής και χειραγώγησης που ανέβασε στην εξουσία πρωθυπουργούς.

Η βοήθεια προήλθε από το Ισραήλ. Λιγότεροι από δέκα σύμβουλοι, έφτασαν στα Βαλκάνια από το Τελ Αβίβ για να αναλάβουν εκλογικές καμπάνιες υποψήφιων.

Στο εκτενές ρεπορτάζ που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης απαριθμούνται με λεπτομέρειες ύποπτες καμπάνιες της Majoritas σε Ρουμανία, Σερβία και Αλβανία.

Στην υπηρεσία του Μητσοτάκη

Το Documento αποκαλύπτει ότι ο Ρουμάνος Λούσιαν Ντεσπόϊου, δούλεψε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ελλάδα με την Marojitas, εφαρμόζοντας όλες τις μαύρες επιχειρήσεις προπαγάνδας που εφάρμοσε η εταιρεία του στις προεκλογικές εκστρατείες σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκε στην Ελλάδα και η Questia που δημιούργησε σελίδες στα social και πραγματοποιούσε στοχευμένες έρευνες με ερωτηματολόγια.

Μάλιστα, ερευνητής που έγραψε βιβλίο για τη χρήση τέτοιων μεθόδων σε Ρουμανία, Σερβία και Ελλάδα εντόπισε κοινά χαρακτηριστικά.

Η σύνδεση με την ελληνική πραγματικότητα για όποιον έχει παρακολουθήσει τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς.

Όπως αναφέρει ο Κώστας Βαξεβάνης στον επίλογο του αποκαλυπτικού του ρεπορτάζ, «στο τέλος όλων αυτών των επιχειρήσεων προπαγάνδας, τα θύματα ήταν πάντα απολογούμενα, ενώ ο πολιτικός λόγος είχε εξαφανιστεί. Με όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, ο Γκέμπελς μοιάζει πρόσκοπος. Και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η Δημοκρατία έχει αλλοιωθεί».

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Αυτή την Κυριακή στο Documento – Η μεγάλη χειραγώγηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter