Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση της Σερβίας

Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση της Σερβίας

Την ψήφο εμπιστοσύνης της 250μελούς σερβικής βουλής πήρε την Τετάρτη η νέα κυβέρνηση της Σερβίας, στην οποία παραμένει πρωθυπουργός η Άνα Μπρνάμπιτς.

Υπέρ της νέας κυβέρνησης ψήφισαν 157 βουλευτές, ενώ 68 την καταψήφισαν. Απόντες ήταν 25 βουλευτές.

Πρόκειται για κυβέρνηση συνασπισμού ανάμεσα στο Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (SPS) που έχει την υποστήριξη μειονοτικών κομμάτων. Το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από 28 υπουργεία εκ των οποίων τα τρία θα είναι άνευ χαρτοφυλακίου, ενώ το 45% των υπουργικών πόστων έχουν αναλάβει γυναίκες.

Από την νέα κυβέρνηση αποκλείστηκαν υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης που ζητούσαν ανοιχτά να ακολουθήσει η Σερβία φιλοδυτική πολιτική και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Από την άλλη, επανήλθε στη θέση του υπουργού Εξωτερικών και του πρώτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο αρχηγός των Σοσιαλιστών Ίβιτσα Ντάτσιτς, που διατηρεί στενές σχέσεις με την Μόσχα και κατά την προεκλογική περίοδο υποστήριξε τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο Πούτιν για να εισβάλει στην Ουκρανία. Υπουργός Άμυνας και δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Μίλος Βούσεβιτς.

Πηγή: EuropeElects, Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter