Ψίθυροι και ερωτήματα για τον Κοντολέοντα της ΕΥΠ

Ψίθυροι και ερωτήματα για τον Κοντολέοντα της ΕΥΠ

Πολλά ερωτήματα εγείρουν μία σειρά από περιστατικά που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) τους τελευταίους μήνες και τη λειτουργία της, η οποία έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τον επικεφαλής της Υπηρεσίας και προσωπική επιλογή του περιβάλλοντος Μητσοτάκη, Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Μία επιλογή για την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχτηκε σφοδρή κριτική, ενώ ψηφίστηκε στη Βουλή μέχρι και φωτογραφική τροπολογία προκειμένου να αναλάβει ο κ. Κοντολέων τα ηνία της ΕΥΠ, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα προσόντα που όριζε η σχετική νομοθεσία.

Ένα από τα περιστατικά τα οποία δημιούργησαν ερωτήματα αναφορικά με τη λειτουργία της Υπηρεσίας, είχε να κάνει με την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε στις αρχές Γενάρη η χώρα μας από τούρκους χάκερ σε κρατικές ιστοσελίδες μεταξύ αυτών και της ΕΥΠ. 

Πρόκειται για ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδος, καθώς αποδείχτηκε ότι στην παρούσα φάση είναι κατώτερες των περιστάσεων. Ισχυρό πλήγμα δέχεται όμως και το προφίλ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς από τον περασμένο Ιούλιο το πρωθυπουργικό γραφείο ελέγχει απευθείας την ΕΥΠ, με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ένα ακόμη περιστατικό είναι και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο. Ήδη ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης άσκησε σφοδρή κριτική σε βάρος του επικεφαλής της ΕΥΠ σε ανάρτησή του στο facebook.

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία Κοντολέων στο τιμόνι της ΕΥΠ έχει προκαλέσει ουκ ολίγους ψιθύρους στο εσωτερικό της Υπηρεσίας αναφορικά με τις ικανότητές του. 

Ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει τη γενικότερη υπολειτουργία της ΕΥΠ έχει να κάνει με τις κλεμμένες μοτοσικλέτες που είχαν εντοπιστεί στο χώρο στάθμευσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, διότι η φρουρά της εγκατάστασης έχει την κυρία ευθύνη της ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. της ΕΥΠ και πολλών άλλων νευραλγικών υπηρεσιών. Το γεγονός βέβαια ότι κλεμμένες μοτοσικλέτες βρέθηκαν λίγα μέτρα από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας δεν είναι και ότι καλύτερο για την εικόνα τους.

Το αρνητικό κλίμα μάλιστα που έχει δημιουργηθεί φάνηκε σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr και κατά τη διάρκεια της ετήσιας κοπής πίτας της Υπηρεσίας, όπου ναι μεν ο διοικητής της ΕΥΠ έκοψε την πίτα αλλά σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν έβγαλε λόγο προς τους παρισταμένους.

Διαβάστε επίσης: Το «χακάρισμα» της ΕΥΠ και η προσωπική ευθύνη του Μητσοτάκη

Πολάκης: Χαμπάρι… δεν πήρε ο επικεφαλής της ΕΥΠ, εκλεκτός του Μητσοτάκη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter