Π.Σκουρλέτης για «Κλεισθένη Ι»: Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο κλείνει τον κύκλο του

Π.Σκουρλέτης για «Κλεισθένη Ι»: Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο κλείνει τον κύκλο του

Κατά την άφιξή του στην Τρίπολη, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην έναρξη του 9ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε τα εξής:

«Η συνάντηση των Αρκάδων από όλα τα μέρη του πλανήτη δεν δείχνει μόνο την αγάπη τους για την πατρίδα, αλλά δείχνει και μια έμπρακτη στήριξη. Είναι θετικό ότι αυτό το Συνέδριο συμπίπτει με τη συγκυρία τη εξόδου από το μνημονιακό πρόγραμμα, όπου όλοι πλέον αναγνωρίζουν τις πολύ μεγάλες δυνατότητες. Νομίζω ότι οι συμπατριώτες μας, όπου κι αν βρίσκονται, θυμούνται τον τόπο τους και θα προσπαθήσουν κι αυτοί, από τη μεριά τους, να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια της πατρίδας μας. Εδώ δεν χρειάζεται να χωρίζουμε δυνάμεις, αλλά να ενώνουμε δυνάμεις και προσπάθειες.»

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Σκουρλέτης, επεσήμανε: «Ο νόμος, πλέον, του κράτους, ο «Κλεισθένης Ι», θεωρώ ότι κάνει κάποια αποφασιστικά βήματα και μας βάζει σε μια νέα μεταρρυθμιστική περίοδο. Κορυφαίο ζήτημα είναι αυτό της απλής αναλογικής. Δίνουμε περισσότερο «χώρο» στη συμμετοχή των πολιτών. Πρόκειται για μια βαθιά μεταρρυθμιστική δημοκρατική τομή που θα μεταφέρει το κέντρο βάρους των αποφάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια. Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο κλείνει τον κύκλο του. Όλα δείχνουν ότι υπάρχουν πια νέες δυνατότητες για την Αυτοδιοίκηση και στην υπόθεση της ανάπτυξης, αλλά κυρίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών. Η Κυβέρνηση έμπρακτα το τελευταίο διάστημα έχει δείξει ότι, παρά τις δυσκολίες, στηρίζει την Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα τον πρώτο βαθμό κι αυτό αποδεικνύεται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μόνο για την φετινή χρονιά, το 2018, ξεπερνούν τα 850 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων υποδομής, ενώ για ένα βάθος πενταετίας πλησιάζουν τα 2,5 δισ. Τέτοια χρήματα είχε χρόνια να δει η Αυτοδιοίκηση και είναι θετικό ότι και αυτό συμπίπτει με αυτή τη νέα φάση στην οποία μπαίνει η πατρίδα μας μετά το τέλος του προγράμματος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter