Ψόφιος κοριός

Ψόφιος κοριός

Δεν ξέρω αν οι αποκαλύψεις του σκανδάλου των υποκλοπών θα υποχρεώσουν τον Κυριάκο να κάνει γρηγορότερα εκλογές απ’ ότι αρχικά είχε στο μυαλό του (όπως εντόνως ακούγεται), ξέρω ότι η χθεσινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή ήταν προεκλογική. Έδειξε το στίγμα του προεκλογικού του αγώνα. Ποιο είναι αυτό; Ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και φυσικά το Documento, κάνοντας λόγο για βούρκο.
«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από το δικό τους βούρκο. Ο καθένας τον ρόλο του», είπε.
Ό,τι έκανε και η Χούντα, δηλαδή, λίγο πριν την πτώση της.

*** Με μία ρητορική μετεμφυλιακού κράτους, σήκωσε το δάχτυλο και έδειξε τους «κακούς» ΣΥΡΙΖΑίους, εκπροσωπώντας δήθεν τον ηγέτη που έβγαλε τη χώρα από το αριστερό χάος και που την οδηγεί στην ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Επιχείρηση συσπείρωσης το λένε αυτό στο χωριό μου. Άλλο που σε αρκετών τα αυτιά – εντός της Νέας Δημοκρατίας – τα λόγια του όπως μπήκαν βγήκαν. Γιατί μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να καρπωθεί τις αποκαλύψεις από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά το ίδιο συμβαίνει και σε ένα μεγάλο κομμάτι εντός της ΚΟ της ΝΔ, που πλέον δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν, ούτε και να τον ακούν.
Και όχι τίποτα άλλο, αλλά πλέον το λένε και ανοιχτά. Σε «πηγαδάκια» μεν, αλλά ανοιχτά δε…

*** Μέχρι και τον Ερντογάν έβαλε στο προεκλογικό του παιχνίδι, ελπίζοντας στην πυροδότηση των πατριωτικών αντανακλαστικών του ακροατηρίου του. Το προτελευταίο του καταφύγιο. Το τελευταίο θα μπορούσε να ήταν ένα τεχνητό επεισόδιο με την Τουρκία. Όχι;

*** Ο Γιάννης Οικονόμου δεν διέψευσε ότι μπορεί υπουργοί να παρακολουθούνταν και με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ εκτός από το κακόβουλο λογισμικό, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος παρακολουθείται. Ο Κυριάκος, δηλαδή, που από την πρώτη μέρα που κάθισε στην πρωθυπουργική καρέκλα πήρε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ, δεν γνωρίζει τι και πώς. Σε παιδί του δημοτικού να το πεις, θα γελάει 2 μέρες.

*** Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκαλύπτει και μια άλλη πλευρά κι αναφέρομαι στην προσπάθεια εξόντωσης του ενοχλητικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Documento. Σε μία από τις συνομιλίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το Documento στη διάθεσή του, εμφανίζεται στέλεχος Τράπεζας να συνομιλεί με εταιρεία επικοινωνίας που λειτουργεί για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου και να παίρνει εντολές για να μην δοθεί διαφήμιση προκειμένου όπως λέει να κλείσει το Documento.
Το predator έχει καταγράψει το σύμβουλο του Μητσοτάκη να λέει «μην υποχωρείς. Τους έχουμε περικυκλώσει από παντού και θα πάθουν οικονομική ασφυξία. Μην υποχωρήσετε πες και στον άλλο για να τους τελειώσουμε».
Θυμίστε μου τι λέγαμε πριν για τη Χούντα…

*** «Την αθλιότητα την αντιμετωπίζεις με διαφάνεια», είπε ο Σκέρτσος. Δεν φτάνει που επικαλέστηκαν το απόρρητο για το οτιδήποτε σε σχέση με την υπόθεση, δεν φτάνει που κατήργησαν τη διάταξη για την ενημέρωση όσων παρακολουθήθηκαν, δεν φτάνει που δεν τρέχουν καμία σοβαρή έρευνα, δεν φτάνει που δεν κατέθεσε ο Μητσοτάκης στην Pega, δεν φτάνει που δεν πάει ν’ απαντήσει στη Βουλή, αλλά έχουν το θράσος να επικαλούνται και τη διαφάνεια.

*** Η κόρη της Τζένης Μπαλατσινού και του Πέτρου Κωστόπουλου έγραφε στο προφίλ της στο Linkedin ότι εργάζεται ως ειδική σύμβουλος στο υπουργείου Τουρισμού, στο οποίο προΐσταται ο δεύτερος σύζυγος της μητέρας της, Βασίλης Κικίλιας. Κύκλοι του υπουργείου διέψευσαν την οποιαδήποτε έμμισθη ή άμισθη σχέση και έτσι θα είναι.
Απλά, επειδή οι «άριστοι» έχουν βολέψει πολλούς συγγενείς πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού, όλοι την πίστεψαν.

*** Κράμπα στη γλώσσα έπαθε ο Κωστής Χατζηδάκης, όταν ο Αυτιάς τον ρώτησε για τις παρακολουθήσεις.

*** Η βιομηχανική επανάσταση πάντως ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και οι δορυφόροι στο διάστημα μας μάραναν.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter