Ψυχογιός κατά Μηταράκη: Έγιναν και οι διεθνείς οργανισμοί ΣΥΡΙΖΑ κ. υπουργέ;

Ψυχογιός κατά Μηταράκη: Έγιναν και οι διεθνείς οργανισμοί ΣΥΡΙΖΑ κ. υπουργέ;

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, καλεί τον Νότη Μηταράκη, να τοποθετηθεί σχετικά με την αποστολή έκθεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αναδεικνύει τις πρακτικές και τον σχεδιασμό του υπουργείου.

«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “Καθημερινής” έχει αποσταλεί από Διεθνή Οργανισμό που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα απόρρητη έκθεση – κόλαφος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά του σχεδιασμού και των πρακτικών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για κακοδιαχείριση των κονδυλίων, για παραβίαση δικαιωμάτων, για αδιαφορία της κυβέρνησης που εξαγγέλλει εξώσεις χιλιάδων στις επόμενες ημέρες χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις, αλλά και για το φιάσκο των “άσχετων με το αντικείμενο” μετακλητών που έχουν διοριστεί», επισημαίνει ο Γιώργος Ψυχογιός, σημειώνοντας επίσης ότι:

«Κάνει όμως αναφορά και στις μη ρεαλιστικές εξαγγελίες του υπουργού, ότι θα προχωρήσει σε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών χωρίς να έχει δημιουργήσει νέες θέσεις στην ενδοχώρα, μη λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη “πόσο δύσκολες είναι οι επιστροφές στην πραγματικότητα”. Όλο το τελευταίο διάστημα έχουμε κι εμείς διατυπώσει αντίστοιχα ερωτήματα με πληθώρα κοινοβουλευτικών και δημόσιων παρεμβάσεων. Όμως ο κ. Μηταράκης αρνείται να απαντήσει».

«Τώρα, με δεδομένη την έκθεση που έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να πάρει πίσω τις διατάξεις και τις πολιτικές που παραβιάζουν το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την εγκαθίδρυση παράλληλης διοικητικής δομής από μετακλητούς που υπογράφουν αναθέσεις εκατομμυρίων χωρίς λογοδοσία και τη διαχείριση του προσφυγικού που προσβάλει αιτούντες άσυλο, τοπικές κοινωνίες και εκθέτει τη χώρα» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter