Ψυχογιός: Κλείνουν το ΠΙΚΠΑ Λέρου, «αγνοούνται» 400 θερμαινόμενες σκηνές στο Καρά-Τεπέ (Video)

Ψυχογιός: Κλείνουν το ΠΙΚΠΑ Λέρου, «αγνοούνται» 400 θερμαινόμενες σκηνές στο Καρά-Τεπέ (Video)

 Η Κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το προσφυγικό συνολικά σαν θέμα και το αξιοποιεί μόνο για να ικανοποιήσει ένα ακροδεξιό και συντηρητικό ακροατήριο ή για «δουλειές», όπως φαίνεται και από τον καινούργιο προϋπολογισμό που κατατέθηκε με 25 εκατομμύρια ευρώ αύξηση στα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αγοραστούν με απευθείας αναθέσεις και δύο εκατομμύρια περίπου για τα γραφεία των υπουργών. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Ψυχογιός τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία προετοιμασία για τις μονάδες υγείας των περιοχών που έχουν πρόσφυγες που με βάση τον Π.Ο.Υ. είναι πληθυσμός που είναι εξαιρετικά ευάλωτος στην πανδημία. Το Υπουργείο αντί να λαμβάνει μέτρα έρχεται και χρησιμοποιεί κατά το δοκούν αριθμούς, παραποιεί στοιχεία και αρκείται να μας λοιδορεί ότι κάνουμε λαϊκισμό. 

Χαρακτήρισε ανατριχιαστική την εικόνα που φαίνεται στις φωτογραφίες στο Twitter από το Καρά-Τεπέ, όπου ο πρόχειρος καταυλισμός που έστησε η κυβέρνηση είναι ακατάλληλος για τις συνθήκες του χειμώνα.

Αναφερόμενους στις 400 θερμαινόμενες σκηνές που έδωσε η Αυστριακή κυβέρνηση στη Μόρια λίγο πριν τη φωτιά, τόνισε πως αντί να αξιοποιηθούν στον Καρά-Τεπέ, στοιβάζονται σε αποθήκες.

«Οι ανοικτές δομές με πολύ καλές συνθήκες στους χώρους των πρώην ΠΙΚΠΑ στη Λέρο και στη Λέσβο έκλεισαν χωρίς καμία απολύτως λογική ή μάλλον με μία εντελώς απάνθρωπη λογική η οποία πετάει οικογένειες και ευάλωτες ομάδες για να τους μεταφέρει στις άθλιες συνθήκες των δομών των νησιών όπως τις έχουνε διαμορφώσει», είπε χαρακτηριστικά. .

Καταλήγοντας ο κ. Ψυχογιός, επισήμανε πως «πρόκειται για μία πολιτική η οποία εκθέτει τη χώρα και το μόνο που πραγματικά θέλει είναι να κάνει το βίο αβίωτο στους πρόσφυγες και είναι και απολύτως αδιέξοδη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter