Ψυχογιός: Οι πραγματικοί σύμμαχοι της ΝΔ στην Ευρώπη είναι ο Όρμπαν, ο Σαλβίνι και ο Κούρτς

Ψυχογιός: Οι πραγματικοί σύμμαχοι της ΝΔ στην Ευρώπη είναι ο Όρμπαν, ο Σαλβίνι και ο Κούρτς

«Οι πραγματικοί σύμμαχοι της ΝΔ στην Ευρώπη είναι ο Όρμπαν, ο Σαλβίνι και ο Κούρτς» αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της πρόθεση «για μια πολιτική σκληρής αποτροπής και αποκλεισμού».

«Η πρόθεση της ΝΔ για μια πολιτική σκληρής αποτροπής και αποκλεισμού, αποδείχθηκε και απ’ όσα ελέχθησαν κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, ρητώς χαρακτήρισαν την προσφυγιά και τη μετανάστευση ως “μία από τις μεγαλύτερες απειλές” και ως “εθνικό πρόβλημα” αντίστοιχα» τόνισε ο κ. Ψυχογιός.

Όπως σημειώνει, «πίσω από τη στόχευση των αυστηρότερων ελέγχων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας κρύβονται επικίνδυνες πρακτικές, των οποίων μάρτυρες έχουμε υπάρξει και στο πρόσφατο παρελθόν» και αναφέρει «επαναπροωθήσεις, ναυάγια τύπου Φαρμακονησίου, επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας τύπου “Ξένιου Δία” και επιστροφή του ασύλου στην Αστυνομία, που καταστρατηγούν στοιχειώδη δικαιώματα στην πράξη».

«Θα περίμενε κανείς από ανθρώπους που, κατά τα άλλα, δηλώνουν γνώστες της ευρωπαϊκού και διεθνούς πλαισίου, να σέβονται έστω τις βασικές αρχές από τις οποίες διέπεται» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης, αναφέροντας ότι η ΝΔ έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής της «πρώτα, με την κατάργηση του αυτοτελούς Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την υπαγωγή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έπειτα, με την ανάκληση του ΑΜΚΑ για την πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες προσφύγων και μεταναστών, με την πλειονότητά τους να είναι γυναίκες και παιδιά».

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «η ΝΔ, δια του κ. Κουμουτσάκου, αθώωσε χθες και επίσημα την πολιτική των χωρών του Βίζεγκραντ στο προσφυγικό και το κλείσιμο των συνόρων τους το 2016, θεωρώντας την, μάλιστα, αναγκαίο επακόλουθο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας έτσι μια εντελώς ανιστόρητη αλλά και εξαιρετικά άδικη προσέγγιση για την υπερπροσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής κοινωνίας να αντιμετωπίσουν με νομιμότητα και ανθρωπιά το ζήτημα που, μάλιστα, έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης. Απέδειξε, έτσι για ακόμη μια φορά, ότι οι πραγματικοί σύμμαχοι της ΝΔ στην Ευρώπη είναι ο Όρμπαν, ο Σαλβίνι και ο Κούρτς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter