Ψύχραιμος και ατάραχος στο δικαστήριο ο serial killer της Κύπρου – Παράταση οκτώ ημέρες για το διάταγμα κράτησης του

Ψύχραιμος και ατάραχος στο δικαστήριο ο serial killer της Κύπρου – Παράταση οκτώ ημέρες για το διάταγμα κράτησης του

Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά αναφορικά με τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών. 

Ο 35χρονος «Ορέστης» οδηγήθηκε σήμερα για πέμπτη και εκτός απροόπτου τελευταία φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, καθώς μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου η Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Δρακόντεια ήταν και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο κατά την προσαγωγή του «Ορέστη», ο οποίος εμφανίστηκε και πάλι χωρίς δικηγόρο και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, Ιωάννης Γιωρκάτζης, αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα από την ημέρα της ανεύρεσης του πρώτου πτώματος στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, αιτήθηκε ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου για άλλες οκτώ ημέρες.

Ο ανακριτής ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 550 καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 70. Έχουν ληφθεί επίσης 427 τεκμήρια και αναμένονται αποτελέσματα από εξετάσεις.

Δυο φορές απάντησε «όχι» ο Μεταξάς στο κατά πόσο επιθυμεί να υποβάλει ερωτήσεις προς τον μάρτυρα ή αν φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της οκταήμερης προσωποκράτησης του.

Καθ’ όλη τη διαδικασία στο δικαστήριο ο 35χρονος «Ορέστης» παρακολουθούσε ψύχραιμος και ατάραχος.

Υπενθυμίζεται πως ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, ομολόγησε σε θεληματική ιδιόχειρη γραπτή κατάθεσή του στις 25 Απριλίου τη διάπραξη των επτά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δυο παιδιά. Πρόκειται για την 38 χρονη Mary Rose από τις Φιλιππίνες και την 6χρονη κόρη της Sierra, την Arian Palanas από τις Φιλιππίνες, την Maricar Valdez επίσης από τις Φιλιππίνες καθώς επίσης και τις Luvia Florentina Bunea και την 8χρονη Elena Natalia Bunea, αλλά και την Ashmita Khachta Bista από το Νεπάλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter