Πτολεμαΐδα: Νοσοκομείο αναφοράς χωρίς… λοιμωξιολόγο

Πτολεμαΐδα: Νοσοκομείο αναφοράς χωρίς… λοιμωξιολόγο

Με απόφαση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ το Μποδοσάκειο Γ.Ν Πτολεμαΐδας ορίζεται εκ νέου νοσοκομείο αναφοράς, ενώ βάσει της ίδιας απόφασης θα διακομίζονται στο νοσοκομείο για νοσηλεία ασθενείς με Covid-19 από όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν διαθέτει λοιμωξιολόγο.

«Η κατάσταση στην Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Γ.Ν Πτολεμαΐδας είναι εκρηκτική. Η παθολογική κλινική παραμένει τραγικά υποστελεχωμένη με καλυμμένες μόλις 2 από τις 5 οργανικές θέσεις ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο, αν και έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για Covid περιστατικά, δε διαθέτει λοιμωξιολόγο. Μόλις 4 ειδικευμένοι γιατροί (2 μόνιμοι παθολόγοι, ένας επικουρικός και ένας πνευμονολόγος) και 4 ειδικευόμενοι αντιστοιχούν σε 96 κλίνες (72 κλίνες Covid-19 και 24 κλίνες non Covid-19) ενώ είναι επιφορτισμένοι με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και με την εκτίμηση των ασθενών που νοσηλεύονται στις άλλες κλινικές του νοσοκομείου» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.

«Οι γιατροί του νοσοκομείου όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και περιέθαλψαν, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δεκάδες ασθενείς όχι μόνο από την Εορδαία αλλά και από όμορες και μη περιοχές όπως η Καστοριά, η Φλώρινα, το Αμύνταιο, η Κοζάνη, τα Γρεβενά, τα Γιαννιτσά, οι Σέρρες. Πλέον έχουν φτάσει στα όρια της σωματικής και πνευματικής εξουθένωσης και επισημαίνουν ότι αν δε δοθεί άμεσα λύση στα κατεπείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική, ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών» καταλήγει στης ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter