Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Πνιγμός η αιτία θανάτου του συγκυβερνήτη του αεροπλάνου που συνετρίβη

Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Πνιγμός η αιτία θανάτου του συγκυβερνήτη του αεροπλάνου που συνετρίβη
Φωτογραφία Zarpanews.gr

Ο θάνατος του 61χρονου Κωνσταντίνου Καραμπίνη, ο οποίος ήταν ο συγκυβερνήτης του μονοκινητήριου σκάφους, που συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Μαλεμε στα Χανιά, οφείλεται σε πνιγμό μετά από λιποθυμικό επεισόδιο σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, και ο θάνατος του 60χρονου κυβερνήτη Θεόδωρου Πάντου, οφείλεται σε πνιγμό μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνήτης και συγκυβερνήτης είχαν βρεθεί δεμένοι στις θέσεις τους μέσα στην άτρακτο του μονοθέσιου αεροσκάφους που συνετρίβη την Πέμπτη στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου των Χανίων, στο Μάλεμε.

Χθες έγινε γνωστό πως το μονοκινητήριο δεν είχε πάρει άδεια για προσγείωση στο Μάλεμε. «Το σχέδιο πτήσης έλεγε ότι η προσγείωση ήταν προγραμματισμένη για τις 17:30 στο αεροδρόμιο Χανίων, στο Ακρωτήρι. Δεν γνωρίζουμε πώς και γιατί βρέθηκε εδώ» σημείωσε ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Σταθμού Χανίων Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης κατά την επιχείρηση ανέλκυσης του αεροσκάφους που ολοκληρώθηκε από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, αναφέρουν πως κάτι δεν πήγε καλά με τον προγραμματισμό της πτήσης από την Κωπαϊδα, με αποτέλεσμα να φτάσουν Χανιά ενώ νύχτωνε, κάτι που είναι απαγορευτικό για αυτόν τον τύπο αεροσκαφών που δεν διαθέτουν κατάλληλα όργανα για την νύχτα και ειδικά στο αεροδρόμιο του Μάλεμε που άλλωστε δεν διαθέτει τα κατάλληλα όργανα.

Διαβάστε επίσης: Μάλεμε: Πνιγμό έδειξε ως αιτία θανάτου η νεκροψία για τον 60χρονο πιλότο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter