Πτώση Φάντομ: Κορυφώνεται η αγωνία για τον κυβερνήτη – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο

Πτώση Φάντομ: Κορυφώνεται η αγωνία για τον κυβερνήτη – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο
Φωτογραφία: Patrisnews.gr

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 31 ετών Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, τον κυβερνήτη του Φάντομ, καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Υπενθυμίζεται πως το αεροσκάφος κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση πάνω από την Ανδραβίδα κόβοντας το νήμα της ζωής του 29χρονου συγκυβερνήτη, υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που βρέθηκε νεκρός, βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε επίσης: Πτώση Φάντομ: Θρήνος για τον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα – Έρευνες και τη νύχτα για τον κυβερνήτη

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα προκειμένου να εντοπιστεί ο κυβερνήτης του F4 Φάντομ που άνηκε στην 117 ΠΜ της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με το Patrisnews.gr, ένα C-130 έριχνε φωτοβολίδες. Αυτού του τύπου οι στρατιωτικές φωτοβολίδες θα δίνουν φως στο σημείο για τουλάχιστον 20 λεπτά η καθεμιά και έτσι θα μπορούν τα τέσσερα σκάφη του Λιμενικού να συνεχίζουν την πλεύση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από την 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού που εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έχει βάθος 1.000 μέτρα. Εν τω μεταξύ, στην προβλήτα του λιμανιού του Κατακόλου μεταφέρθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα πρώτα συντρίμμια από το F-4 Phantom που κατέπεσε στη θάλασσα σήμερα το πρωί. Εξάλλου, εκεί εστιάζεται η μεγάλη επιχείρηση έρευνας στη θαλάσσια περιοχή και δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι μέχρι να υπάρξουν νέα ευρήματα.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Στο σημείο της πτώσης εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους. Το μεσημέρι της Δευτέρας τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας έδωσαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τα συντρίμμια του Φάντομ.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν στα 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας. Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter