Πτώση Φάντομ: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους πιλότους

Πτώση Φάντομ: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους πιλότους

Εντοπίστηκαν στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους Φάντομ το οποίο συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν στα 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας, ενώ παραμένουν αγνοούμενοι οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους. Οι έρευνες στις οποίες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη και όσο περνά η ώρα η ανησυχία εντείνεται για την τύχη των δύο πιλότων.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 Ε/Π ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Ε/Π S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του ΛΣ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130.

Διαβάστε σχετικά: Έπεσε αεροσκάφος Φάντομ ανοιχτά της Ανδραβίδας – Έρευνα για τον εντοπισμό των πιλότων

«Πιθανή η βλάβη στο πηδάλιο ή τον κινητήρα»

Ο αντιπτέραρχος ε.α Βασίλης Γεωργούσης, μίλησε στην ΕΡΤ με αφορμή την πτώση αεροσκάφους Φάντομ ανοιχτά της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Γεωργούσης ανέφερε ότι οι δύο πιλότοι πιθανότατα είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο υπέστη τεχνική βλάβη. «Επιδεινώθηκε η κατάσταση και αναγκάστηκαν σε ασφαλές ύψος να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος».

«Μπορεί να πρόκειται για βλάβη στον κινητήρα, ή το πηδάλιο, πολλά μπορεί να είναι…», σημείωσε στην ΕΡΤ ο αντιπτέραρχος ε.α.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter