Πτώση Φάντομ: Τραγική κατάληξη – Νεκρός και ο δεύτερος πιλότος, σμηναγός Τσιτλακίδης

Πτώση Φάντομ: Τραγική κατάληξη – Νεκρός και ο δεύτερος πιλότος, σμηναγός Τσιτλακίδης

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης τον θάνατο του 31χρονου σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους Φάντομ που συνετρίβη ανοιχτά του Κατάκολου το πρωί της Δευτέρας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του 31χρονου σμηναγού, ήταν άκαρπες. «Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως το αεροσκάφος κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση πάνω από την Ανδραβίδα. Την ίδια ημέρα εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους F-4, υποσμηναγός ΜάριοςΜιχαήλ Τουρούτσικας, η κηδεία του οποίου θα τελεστεί την Πέμπτη.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter